Adhemar van t Heyveld werd 100 in VOLLEZELE

Adhemar van t Heyveld werd 100 in VOLLEZELE

Editiepajot_galmaarden_adhemar_2_foto_marc_colpaert__kopie_
Adhemar in goed gezelschap van schoonzoon Stephaan Dewit en petekind Dirk Mertens. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_adhemar_3_foto_marc_colpaert__kopie_
Adhemar met zijn twee dochters. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_adhemar_4_foto_marc_colpaert__kopie_
Fanfare de Hoop. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_adhemar_5_foto_marc_colpaert__kopie_
Adhemar kreeg een geschenk van de pastoor. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_adhemar_6_foto_marc_colpaert__kopie_
Er werden 100 ballonen los gelaten. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_adhemar_8_ftoo_marc_colpaert__kopie_
Hij kreeg van Ludo Persoons een geschenk. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_adhemar_9_foto_marc_colpaert
Hij kreeg een medaille van de provincie hem uitgereikt door Armand Biesemans. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_adhemar_7_foto_marc_colpaert__kopie_
Er kwam heel wat volk naar de zaal. - Foto © Marc Colpaert
 

Adhemar is zopas 100 jaar geworden en dat werd uitbundig gevierd in zijn geboortedorp Vollezele. Hij werd met paard en kar naar de kerk van Vollezele gereden voor een misviering, spijtig dat zijn vrouw Simone er niet meer bij kon zijn, ze kwam te overlijden eind vorig jaar. Na de mis volgde er nog een feestje in de zaal De Notelaar even verderop.

Adhemar werd op 17 januari 1914 geboren in het laatste huis van de Errebekstraat in Vollezele. Hij was enig kind en leerde van zijn ouders de boerenstiel. Hij trouwde met Simone Demartelaere en kreeg twee dochters Monique en Marie-Christine en heeft één kleindochter Sofie. Op de tweede Kerstdag vorig jaar, moest hij echter afscheid nemen van zijn echtgenote Simone. “Hij heeft toen gedacht om het feest af te blazen, maar er waren al tal van voorbereidingen getroffen dat het mocht doorgaan”, vertelde dochter Monique ons.

Het waren Ludovic Thollembeek en pastoor Kris Meskens die het initiatief namen en vroegen aan Ludo Persoons, actief in verschillende verenigingen in Vollezele; om iets voor Adhemar te organiseren met het verenigingsleven. “Ik heb dan contact opgenomen met Adhemar en zijn dochters om de toelating te vragen om een leuke feestnamiddag te organiseren voor hem. Zij waren meteen akkoord. Ik heb dan aan de verschillende verenigingen uit Vollezele hun medewerking gevraagd en iedereen was dadelijk laaiend enthousiast”, zegt Ludo Persoons.

Adhemar, vergezeld van zijn schoonzoon Stephaan Dewit en zijn petekind Dirk Mertens dronken in de koets nog vlug een elixirken alvorens ze uitstapten.

Samen met zijn twee dochters ging hij gezwind de kerktrappen op. Meer dan tweehonderd mensen kwamen hem begroeten, vooral veel landbouwers uit Vollezele waren van de partij. “Pastoor Meskens sprak vol lof over de kranige Adhemar. “Je hebt een zware maand achter de rug (door het overlijden van zijn vrouw, red.), maar toch heb je me gezegd, we gaan door. De fanfare De Hoop en het Vollezeelse zangkoor zorgden voor de muzikale ondersteuning in de bomvolle kerk, er was zelfs een suisse(kerkbaljuw) van de partij. Bij het buitengaan wachtte hem nog een verrassing want het buurtcomité Café Congo - waar Adhemar lid van is - wilden samen met hem 100 ballonen de lucht in laten. Adhemar was duidelijk onder de indruk van dit alles en nog het meest van al de mensen die even dag kwamen zeggen. Nadien ging het verder met de koets naar de zaal De Notelaar. Daar werd onze Adhemar van ‘t Heyveld nog eens bedolven onder de complimentjes en de geschenken. Hij kreeg ondermeer een medaille van de provincie Vlaams-Brabant, en een geschenk van het koningshuis en mocht samen met de aanwezigen het Gulden boek van de gemeente Galmaarden ondertekenen. En Adhemar genoot van dit moment vanuit zijn zetel en dit samen met zijn familie en vrienden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 08 dec 2018
Marc Colpaert | 08 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 08 dec 2018
Marc Colpaert | 08 dec 2018
Marc Colpaert | 08 dec 2018
Marc Colpaert | 27 nov 2018
Marc Colpaert | 20 nov 2018
Marc Colpaert | 20 nov 2018
Marc Colpaert | 20 nov 2018
Marc Colpaert | 19 nov 2018

archief