GALMAARDEN - Gronden niet zomaar verkopen volgens N-VA

C21

GALMAARDEN - Gronden niet zomaar verkopen volgens N-VA

Colpaert_galmaarden_kopfoto_marc_deteye_1
Marc Deteye. - Foto Colpaert

 

De Galmaardse N-VA vraagt meer publiciteit voor verkoop van OCMW-gronden. Ze zijn van oordeel dat dit meer geld zou opbrengen voor de gemeente. De OCMW-voorzitter Marc Deteye(CD&V) is niet dadelijk te vinden voor dit idee.

In het begin van deze legislatuur werd aangekondigd dat het OCMW in totaal 69 gronden zou verkopen. Op de jongste OCMW-raad eind april, werd de goedkeuring gevraagd voor de verkoop van drie percelen in Galmaarden. De N-VA onthield zich op de zitting bij de vraag tot goedkeuring van deze verkoop. De werkwijze van het OCMW bestaat eruit dat eerst de pachters worden aangeschreven en indien zij de grond niet willen aankopen, pas wordt overgegaan tot een beperkte publicatie in een lokaal magazine. Voor de N-VA is dit te beperkt om alle burgers de kans te geven om op deze gronden te bieden. “Op mijn vraag tot een bredere publiciteit werd negatief geantwoord” aldus raadslid Renelde Wielant. “De kostprijs van die publicaties zou te hoog oplopen. Nochtans kan de gemeente dit perfect oplossen door dit aan te kondigen op hun gemeentelijke website of via het gemeentelijke magazine ‘Samen’.

OCMW-voorzitter Marc Deteye (CD&V) is niet dadelijk te vinden voor meer publiciteit. “Wij vragen het eerst aan de pachters en als zij niet willen dan verschijnt het nog in een regionaal blaadje”, vertelde de voorzitter ons kort.

De N-VA verwijst nogmaals naar een omzendbrief van 12 februari 2010, waaruit blijkt dat onderhandse verkoop van onroerend goed de uitzondering moet blijven en dat voldoende publiciteit gevoerd moet worden. Dit draagt ook bij aan een betere prijs en dus inkomsten voor het OCMW. “Als het OCMW haar patrimonium wil verkopen om inkomsten te verkrijgen, dan kan ze het beter meteen goed doen. Onze partij hoopt hierbij dat alle burgers in de toekomst een kans krijgen om tijdelijk een bod te kunnen indienen voor een onroerend goed” besluit het N-VA-raadslid.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief