GALMAARDEN - Veertig jaar bloedgevers in Tollembeek

C21

GALMAARDEN - Veertig jaar bloedgevers in Tollembeek

Colpaert_galmaarden_veertig_jaar_1
 

Drie vrouwen organiseerden 40 jaar geleden voor de eerste keer een bloedafname in Tollembeek, dit werd nu gevierd met een lekker banket in de zaal Willem Tell in Tollembeek.

Lea Durant, Mariette De Leye en Angele Eeckhout organiseerden in 1968 voor de eerste maal een bloedafname in de zaal van Gaston Alexander in Tollembeek. De moeder van Lea ging al enkele jaren naar de bloedgevers in Herne, zodat voor Lea de stap naar de bloedgevers niet zo groot was. In 1968 staken deze drie vrouwen de koppen bij elkaar en begonnen in hun eigen dorp met het organiseren van bloedafnames.

Huidig voorzitter Patrick Decat is ondertussen ook al 27 jaar lid van de vrijwillige bloedgevers en al 14 jaar voorzitter. “ Wij zijn blij dat Lea, Mariette en Angele 40 jaar geleden met de bloedafnames gestart zijn, zo kunnen de mensen in hun eigen gemeente terecht. Mariette en Angele zijn spijtig genoeg overleden, Lea kon er door haar hoge leeftijd niet bij zijn. Met dit banket vieren wij het veertig jarig bestaan van onze vereniging die de laatste jaren steeds meer volk over de vloer krijgt, ongeveer 100 personen per afname”, vertelde Patrick Decat.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief