HERNE / GALMAARDEN - Urbanuswandeltochten van de Marktrotters

C21

HERNE / GALMAARDEN - Urbanuswandeltochten van de Marktrotters

Urbanustochten_2014
HERNE / GALMAARDEN - Urbanuswandeltochten van de Marktrotters
 

Op zondag 20 juli organiseert de wandelclub De Marktrotters met Herne als thuishaven opnieuw haar jaarlijkse Urbanustochten. Een ideale gelegenheid om ook met het hele gezin een wandeling in eigen streek te maken en daarbij allicht ook nog een paar verborgen leuke plekjes te ontdekken.

Ook dit jaar kan de stapper kiezen uit tochten van 4, 6, 10, 15, 22 of 32 km. Voor rolstoelgebruikers zijn er op de drie kortste afstanden aangepaste alternatieven voorzien. Wandelen doen de deelnemers op eigen tempo. Zo kan er zowel rustig gekuierd worden op een wat kortere afstand als een pittige staptocht over een langer parcours ondernomen worden. De parcoursbouwers zoeken vooral rustige wegen op.
 
Het vertrek is voorzien aan het ontmoetingscentrum Willem Tell in de schaduw van de kerk van Tollembeek. Pal tegenover de startplaats wuift stripfiguur Urbanus van op zijn sokkel iedereen alvast geamuseerd na. De wandelaars kunnen dan ook niet anders dan hun tocht aan te vatten met ook hem te bedenken met een vriendelijke groet.
 
De afstanden tot 10 km gaan in de richting Herne. De wandelaars krijgen zo alvast een paar fraaie uitzichten op de Markrivier en op de dorpskern aangeboden. De 15 km brengt de al ietwat dappere stappers doorheen velden en weiden naar Sint-Pieters-Kapelle. De wandelingen van 22 en 32 km dan weer hebben het heuvelachtige Makrallendorp Bever als keerpunt.
 
Verzorgde rustposten met een keurige bediening laten de deelnemers alvast toe ten volle te genieten van hun wandelmoment.
 
Deelnemen kost 1€50 (1€10 voor leden van wandelfederaties). Kinderen tot 12 jaar gratis. Starten kan tussen 7en 15u. De aankomst dient uiterlijk om 18u bereikt te zijn.
 
Meer info op www.marktrotters.be en bij tochtverantwoordelijke Raymond Michiels (raymond.ict@marktrotters.be – 0475/62 02 98).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jul 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief