GALMAARDEN - Eerste steen uitbreiding gemeentehuis

C21

GALMAARDEN - Eerste steen uitbreiding gemeentehuis

Colpaert_galmaarden_eerste_steen_1
 
Colpaert_galmaarden_eerste_steen_2
Colpaert_galmaarden_eerste_steen_3
 

De eerste steen voor de uitbreiding van het gemeentehuis van Galmaarden werd gelegd op 24 november door de burgemeester van Galmaarden.

Door de uitbouw van de afdeling Grondgebiedzaken, bestaande uit de diensten stedenbouw/ruimtelijke ordening/huisvesting, openbare werken en milieu, die onder deze vorm in het leven is geroepen sinds 2000, werd de beschikbare ruimte in het gemeentehuis steeds kleiner waardoor steeds meer personeelsleden op eenzelfde oppervlakte hun dagelijkse taken dienden uit te voeren. Hierbij was het steeds behelpen met de middelen die we ter beschikking hadden en het doorvoeren van bepaalde reorganisaties binnen de administratie en het bestuur. Zo werd de schepenzaal sedert enige jaren reeds ingepalmd door de dienst stedenbouw waarbij de zittingen van het colleges noodgedwongen dienden door te gaan in de raadzaal.

Een bijkomend probleem is dat de betreffende diensten niet beschikken over de nodige loketten waardoor de burelen van ieder personeelslid op zichzelf reeds fungeren als loket. Dit geeft op bepaalde momenten aanleiding tot zeer chaotische toestanden in de burelen. Hierbij dan nog gezwegen over de ontbrekende ruimte voor het inkijken van plannen op de dienst stedenbouw of het openleggen van ontwerpdossiers op de dienst openbare werken. Voor het voeren van bepaalde gesprekken of kleine vergaderingen zit er momenteel niets anders op dan met de nodige dossierstukken te verhuizen naar de raadzaal of TRB-zaal. Ondertussen wordt ook het archief steeds groter en groter zodat er in de kelder een acuut plaatsgebrek begint op te treden.

Teneinde aan al deze problemen een halt toe te roepen werd door de gemeenteraad beslist om de achterzijde van het gemeentehuis uit te breiden zodat er 3 volwaardige diensten met de nodige ruimte kunnen worden in onder gebracht waarbij eveneens aandacht diende besteed te worden aan een volwaardige loketfunctie voor deze diensten, een degelijke onthaalruimte aan de ingang van het gemeentehuis, de nodige vergaderruimten en de uitbouw van het archief.

De studie van deze werken werd toegewezen aan het studiebureau Van Caelenberg – VDS waarna het ontwerp werd goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25 maart 2008. De uitbreiding telt een kelderruimte dewelke zal worden ingericht met een rolarchief teneinde de beschikbare ruimte maximaal te kunnen benutten, het gelijkvloers zal de burelen, de loketten en het onthaal omvatten, de verdieping, ten slotte, zal als vergaderruimte worden ingericht waarbij de mogelijkheid wordt open gelaten om deze ruimte ook later nog te kunnen inrichten tot bureelruimte. Vanuit de raadzaal zal bovendien een verbinding worden gemaakt met deze verdieping teneinde loopafstanden tot een minimum te beperken.

De werken werden na een openbare aanbesteding toegewezen aan de firma Vandenbussche en zijn van start gegaan op 22 september 2008. Inmiddels is de kelderruimte reeds gerealiseerd, het gelijkvloers en de verdieping zullen in de eerstvolgende dagen en weken worden aangevat, het einde der werken is voorzien nog vóór het zomerbouwverlof van 2009 indien het weer ons goedgezind is en alles volgens schema kan verlopen.

Het betreft ondertussen de derde verbouwing. De oorspronkelijke gebouwen dateren van 1868. Later deden deze gebouwen dienst als school en bibliotheek. In 1967 werd het bestaande gemeentehuis opgetrokken langs het Marktplein. In 1993 werd een grote uitbreiding voorzien in de richting van de achtergelegen parking.

Op maandag 24 november 2008 werd om 14 u de eerste steen van de nieuwste uitbreiding gelegd door burgemeester Pierre Deneyer.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief