GALMAARDEN - Opnieuw een café in Sint-Paulus

C21

GALMAARDEN - Opnieuw een café in Sint-Paulus

Editiepajot_galmaaren_nieuw_cafe__kopie_
Opnieuw een café in Sint-Paulus. - Foto © Marc Colpaert
 

Oud Pauwel Frederik Depelseneer(37) heeft het vroegere café Sint-Paulus in het gelijknamige gehucht in Galmaarden geopend. Hij vervult hiermee zijn droom om ooit het café over te nemen, waar hij leerde lopen.

Ongeveer vier jaar geleden sloot de vorige uitbater van het café Sint-Paulus zijn zaak. Toen enige maanden geleden het café te koop werd aangeboden was Frederik, maar iedereen noemt hem Fre, er als de kippen bij om de zaak over te kopen. “Ik moest natuurlijk eerst nagaan of de banken mij wel het geld wilden lenen, gelukkig kwam dit in orde en kon ik mijn droom het café Sint-Paulus kopen”, zegt hij. Fre is afkomstig van dit gehucht en kende de zaak dan ook door en door. “Mijn familie kwam hier op café, ik leerde hier als het ware lopen, dronk hier waarschijnlijk mijn eerste pint en rookte er mijn eerste sigaret. Met het openen van dit café komt een droom voor mij uit”, sprak hij. Zijn vriendin Griet Jaumol helpt hem af en toe in de zaak. “Van zolang ik hem al ken, spreekt hij steeds om dit café over te nemen, nu is het eindelijk gelukt.”

Achter het café ligt er nog een feestzaal die pas binnen enkele jaren opnieuw zal kunnen gebruikt worden. “Eerst er voor zorgen dat mijn café draait, de rest dat zien we later wel“, geeft Fre ons nog mee.

Fre is geen onbekende in de streek want in 1988 was hij Kinderpauwel en in 2001 nog Pauwel(een eeuwenoud feest dat gevierd wordt in Galmaarden, red.). De zaak - de enige café in het gehucht - blijft dezelfde naam dragen en is elke dag open behalve op woensdag.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 aug 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief