GALMAARDEN - Containerpark pas in maart open

C21

GALMAARDEN - Containerpark pas in maart open

Colpaert_galmaarden_containerpark_1
 

De vernieuwingswerken aan het containerpark in de Brusselstraat in Galmaarden zijn nog lang niet klaar. Daarnaast is het prijskaartje fors de hoogte ingegaan met 442.112 euro. Voor de inwoners zal het storten van afval in het nieuwe containerpark in ieder geval niet meer gratis zijn zoals vroeger. De gemeente hoopt dat het containerpark in maart of april 2009 zijn deuren kan openen.

 Normaal moest het vernieuwde containerpark van Galmaarden zijn deuren openen begin december. Door heel wat bijkomende werken, zoals ondermeer het verstevigen van de funderingen van de toegangsweg, zal het nieuwe containerpark zijn deuren de eerste maanden nog niet openen. 

De binnenruimte van het perceel dienstig voor plaatsing van de afvalcontainers, alsook de verlaagde loskade van het containerpark zijn volledig uitgerust met een betonverharding. Heden zou volgens planning de betonverharding aan de ingang voor zowel het containerpark als de gemeentelijk loods worden aangebracht”, vertelde burgemeester Pierre Deneyer(CD&V).

In december zal een nieuwe afsluiting worden geplaatst en zal het 10 meter breed groenscherm worden aangeplant. Er wordt tevens een nieuwe toegangspoort geplaatst zodat de loods afzonderlijk toegankelijk blijft en het containerpark buiten de openingsuren gesloten blijft. Ter hoogte van de verlaagde loskade(foto) en het bufferbekken wordt om veiligheidredenen een leuning aangebracht.

 

In januari 2009 zal een luifel worden aangebracht tussen de loods en het wachtlokaal om de bezoekers en het personeel tegen de weersomstandigheden te beschermen. Door het aanbrengen van een aangepaste verlichting zal het comfort voor de bezoeker en het personeel in de wintermaanden worden vergroot.

 

De openingsdatum zal worden bepaald in functie van de volledige afwerking en de aan te bieden totaalservice aan de bevolking, maar zeker niet voor maart-april 2009.

In het nieuwe containerpark in de Brusselstraat zal men volgende fracties kunnen aanbieden: papier en karton, piepschuim, bol en vlak glas, klein gevaarlijk afval, boomstronken, PMD, grof vuil, steengruis, plantentrays en sommige plastics.

 

Wie het nieuwe containerpark zal uitbaten een intercommunale of in eigen beheer is vandaag nog niet beslist. Wat wel al vast staat is dat de inwoners zullen moeten betalen voor het afval dat ze achterlaten. “ Wij kunnen niet anders, enerzijds door de hoge kosten – de meerwerken zijn al opgelopen tot 442.112 euro - en anderzijds mogen wij door de overheid sommige fracties niet gratis meer inzamelen. Wij hopen dan ook de prijs van ons containerpark voor de bezoekers zo laag mogelijk te houden”, sprak Deneyer.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 dec 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief