GALMAARDEN : Grootjes knutselen mee

GALMAARDEN : Grootjes knutselen mee

Deschuyffeleer_grootoudersfeest_2008__21_
 
Deschuyffeleer_grootoudersfeest_2008__12_
Deschuyffeleer_grootoudersfeest_2008__19_
Deschuyffeleer_grootoudersfeest_2008__18_
 
Deschuyffeleer_grootoudersfeest_2008__1_
Deschuyffeleer_grootoudersfeest_2008__4_
 

Zoals ieder jaar worden ook de grootouders van de schoolpopulatie van het St-Catherinacollege in Galmaarden uitgenodigd op hun grootoudersfeest. Dit jaar werden zij getrakteerd op een minder conventionele viering. Dinsdag-, woensdag- en donderdagvoormiddag werd het college omgetoverd tot een knutselatelier. Oma’s, opa’s, meters, peters,…. allemaal werden zij ingeschakeld om samen met hun oogappel de kerstmarkt van komende vrijdag voor te bereiden.

Geen dansjes, geen versjes, geen podium en ook geen applaus. Wel werden de talrijk opgekomen grootjes verzocht om mee een handje toe te steken bij het maken van ondermeer kerstversiering, leuke kerstkaartjes en lekkere koekjes van eigen signatuur. Ook werden zij aangespoord om hun parate kennis van kerstliederen op te rakelen.

De juffen Ann, Gertrui, Severine en An en de meesters Lode en Wim hadden de handen vol om hun 85 kleuters en leerlingen en hun genodigden in toom te houden. Naar de reacties te horen van leerlingen, grootouders en leerkrachten was dit initiatief zeker vatbaar voor herhaling.

Nu vrijdag 12 december vanaf 17u valt er op de speelplaats van het St-Catherinacollege heel wat te beleven. Zo geeft het kerstkoor een heuse kerstserenade en luidt het zo, samen met  de levende kerststal,  de eindejaarsfeesten in. Verder worden de eigengemaakte kerstattributen voor een prikje te koop aangeboden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 feb 2021
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021

archief