TOLLEMBEEK - Oud gemeentehuis Tollembeek wordt verkocht

C21

TOLLEMBEEK - Oud gemeentehuis Tollembeek wordt verkocht

Dsc_4861__kopie_
Vooraan het oude gemeentehuis. - Foto © Marc Colpaert
 

Het meer dan honderdvijftig jaar oude gemeentehuis van Tollembeek gaat dit jaar openbaar verkocht worden. Wie zin heeft om dit oud statig herenhuis aan te kopen zal zich wel aan enkele afspraken moeten houden. Biedingen zijn mogelijk vanaf 240.000 euro.

Tot voor enkele maanden waren de diensten van het OCMW in het oude gemeentehuis van Tollembeek gevestigd. Nu er een nieuw sociaal huis staat achter het gemeentehuis van Galmaarden, is dit gebouw overbodig geworden. Al worden bepaalde lokalen nog gebruikt door de directie van de gemeenteschool De Knipoog. Daarom werd beslist om dit gebouw te verkopen, mits bepaalde voorwaarden. Zo mag de nieuwe koper geen ingrijpende veranderingen doorvoeren aan het gebouw, dus niet raken aan de buitengevel. Kandidaat kopers moeten ook een projectvisie kunnen voorleggen met de mogelijke functies die het gebouw zal krijgen. “Het gemeentehuis werd gebouwd ergens rond 1850 (een exact jaartal is niet gekend) en is een niet beschermd gebouw, toch vragen wij aan de nieuwe eigenaar dat de buitenzijde van het gebouw zogoed als intact blijft”, zegt burgemeester Pierre Deneyer(CD&V). Dit gebouw is na zovele jaren een vaste waarde in het centrum van Tollembeek geworden.

 

Daarnaast zal ook het financiële bod uiteraard een bepalende factor zijn voor de toewijs van de verkoop. Het taxatieverslag dat werd opgemaakt in augustus 2014 door landmeter-expert Johan Criquielion stelt dat de minimale verkoopwaarde 240.000 euro bedraagt.

Er zal een biedingsperiode ingesteld worden, waarbij iedereen de kans krijgt om een bod te doen. De gemeenteraad gaf haar akkoord om het gebouw te verkopen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief