GOOIK - Uitbreiding in Kesterberg

C21

GOOIK - Uitbreiding in Kesterberg

Editiepajot_gooik_kesterberg_2__kopie_
Directeur Bruno op de plaats waar de nieuwe assistentiewoningen moeten komen. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_kesterberg_1__kopie_
Goed en lekker eten is belangrijk voor onze mensen zegt Bruno. - Foto © Marc Colpaert
 

 

In maart gaan de uitbreidingswerken aan de Seniorie Kesterberg in Gooik van start. Naast de bestaande seniorie komen er nog eens 22 assistentiewoningen en er komt een aansluiting met het huidige gebouw. Het wordt een hyper moderne vleugel met een consultatie ruimte voor artsen, verpleegruimtes, therapiebaden en de flats zullen zeer ruim zijn. In de loop van volgend jaar moet de nieuwe vleugel afgewerkt zijn.Vandaag is er een wachtlijst met ruim tweehonderd personen die naar Kesterberg willen komen wonen.

In juli 2009 opende Kesterberg in Leerbeek de deuren, goed voor 58 service- en zorgflats ondersteund door een brede waaier van gemeenschappelijke voorzieningen. De nadruk ligt bij hen op hulpvaardigheid en gemoedelijkheid -een open (t)huis creëren- doch met respect voor een ieders privacy. Er is een eigen keuken en ondersteuning van verzorgend personeel. “Sinds we vorig jaar de beste zorgwerkgever werden is het aantal aanvragen enorm gestegen. Wij hebben vandaag een lijst van tweehonderd mensen die hier in onze seniorie zouden willen komen wonen, daarnaast geven wij gemiddeld zeven rondleidingen per week aan geïnteresseerde mensen”, legt directeur Bruno Van de Voorde uit. Er werd dan ook al een tijdje uitgekeken om een nieuwe vleugel bij te bouwen om zodoende de capaciteit te verhogen. “Volgende maand gaan we van start met de bouw van een nieuwe vleugel met 22 assistentiewoningen. De voorbereidende werken zijn al gestart en een aanpalende woning is reeds afgebroken. Op deze plaats komt er een nieuw gebouw met een aansluiting naar het huidige gebouw. Het wordt een zeer moderne vleugel met de 22 flats en daarnaast ook nog een consultatie ruimte voor artsen, verpleegruimtes en therapiebaden. Natuurlijk kunnen onze bewoners ook genieten van alle mogelijkheden die vandaag al in onze seniorie aanwezig zijn zoals de fitness ruimte, het binnenzwembad, sauna en stoombad”, zegt Bruno.

De kwaliteit en service die de seniorie vandaag hoog in het vaandel draagt zal worden doorgetrokken en ze gaan nog verder inzetten op revalidatie. Kesterberg is langzaam aan ‘een dorp in een dorp‘ aan het worden, een ontmoetingsplaats waar iedereen spontaan eens binnenloopt om even een babbeltje te slaan met onze bewoners”, aldus Bruno. De uitbreiding was meer dan noodzakelijk gezien de enorme wachtlijst die de seniorie vandaag telt. de huurprijs van de flats zal waarschijnlijk rond de 55€ per dag bedragen. Het pakket die je ervoor terugkrijgt is fenomenaal, van winkelservice, tot shuttledienst, het tot het bereik brengen van kwaliteitszorg, tal van activiteiten, enz.

het restaurant blijft van een hoog niveau. Ik hoop dat wij kunnen opengaan rond december 2017.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2024

archief