GALMAARDEN - Huiszwam aanpakken in kerk Vollezele

C21

GALMAARDEN - Huiszwam aanpakken in kerk Vollezele

Colpaert_vollezele_kerk

Het interieur van de kerk van Vollezele heeft last van de huiszwam. Op vraag van Agentschap R-O Vlaanderen gaat de gemeente nu eerst deze huiszwam laten verwijderen en dan pas met de restauratiewerken van start gaan. De werken starten op 12 januari.

De geklasseerde Sint-Pauluskerk van Vollezele heeft last van de huiszwam in haar interieur, meer bepaald in het O.L.Vrouwaltaar. In deze meer dan 200 jaar oude kerk zijn naast het houtwerk van het altaar nog tal van andere houtsculpturen terug te vinden. Het agentschap Ruimtelijke Ordening Vlaanderen, Onroerend Erfgoed vroeg dan ook om dringend  - een curatieve behandeling van de huiszwam - te laten uitvoeren, alvorens met de voorziene restauratiewerken van start te gaan. Op 12 januari start de firma nv. Building uit Herentals met het verwijderen van de huiszwam, de kostprijs is geraamd op 25.129,49 euro. De gemeente Galmaarden gaf hiervoor haar goedkeuring tijdens de gemeenteraad van begin december.

Wanneer deze werken achter de rug zijn,  zal er werk gemaakt worden van de vernieuwing van de dakgoten, momenteel is er een probleem van waterinsijpeling, en het restaureren van de ramen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jan 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief