GALMAARDEN - Hevige regen zorgde voor ellende

C21

GALMAARDEN - Hevige regen zorgde voor ellende

Editiepajot_galmaarden_regen_2__kopie_
Elisabeth in de regen gelukkig had ze enkele zandzakjes. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_regen_1__kopie_
Op sommige plaatsen was er veel wateroverlast. - Foto © Marc Colpaert
 

Een hevig onweer zorgde voor heel wat wateroverlast in enkele straten van Galmaarden. Vooral de Geraardsbergsestraat, de Vianebaan en delen van de Bruinsbroekstraat werden flink getroffen. Het café Sint-Paulus liep onder water, maar omdat er minder dan 10 cm water instond wilde de brandweer niet komen. De buurtbewoners waren niet blij, want het is al de tweede keer in een korte tijd dat er in deze straat wateroverlast is en dit na de verbeteringswerken van vorig jaar.

Op maandag in de late namiddag begon het zo hard te regenen dat in de Vianebaan in Galmaarden en de Geraardsbergestraat honderden liters water vermengd met modder de straat opstroomden. In de vianebaan werden niet dadelijk huizen getroffen door deze smurrie. In de Geraardsbergsestraat had de eigenaar van café Sint-Paulus minder geluk. “Het begon hier steeds maar erger te regenen en langs mijn café liep er een stroom van zeker twee meter breed langs de woning. Voor ik het wist stroomde het water binnen gelukkig dat wij er op tijd bij waren, maar op zeker moment stond hier toch wel enkele centimeters water in het café. Wij belden de brandweer maar die wilden niet komen want er moet minstens tien centimeters water in een woning staan” , zegt cafébaas Fre Depelseneer boos. Ondertussen heeft hij hulp gekregen van enkele vrienden en Caroline Hoogstoel. “ Ik woon hier al meer dan 20 jaar maar zoiets nog nooit gezien “, zegt ze. Alle miserie is begonnen toen ze hier de straat maakten vorig jaar. De buizen die hier in de grond steken zijn veel te klein om zoveel water te slikken en dan kan er zoiets gebeuren.

Elisabeth Van Hecke werd door een vriend verwittigd dat haar garage aan het onderlopen was, gelukkig had ze nog enkele zandzakjes in huis om het water uit haar woning te houden. In de Vianebaan even verderop dezelfde situatie de straat is herschapen in een kolkende watermassa aangevuld met modder, gelukkig liepen hier geen woningen onder water. In de Bruinsbroekstraat was er in een berm een verzakking door de vele regen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief