TOLLEMBEEK - Pastoor deelde beeldjes van kindje Jezus uit

C21

TOLLEMBEEK - Pastoor deelde beeldjes van kindje Jezus uit

Editiepajot_galmaarden_jezus__kopie_
Pastoor Penne deelde kindekens Jezus uit. - Foto © Marc Colpaert
 

Na een kort gebedsmoment in de kerk van Tollembeek deelde pastoor Andy Penne tientallen beeldjes uit van het kindje Jezus. Spijtig genoeg liep de kerk niet dadelijk vol met mensen die een beeldje kwamen halen, maar toch kwamen in totaal een vijftigtal mensen langs. De pastoor vroeg aan de mensen om dit beeldje zeker nu tijdens de Kerstperiode een mooie plaats te geven in hun woning.

Het was op vraag van enkele parochianen uit de gemeente dat pastoor Andy Penne tijdens de kerstmarkt van Tollembeek een korte gebedsdienst gaf in de kerk. Omdat de Christenen momenteel in de helft van de advent zijn trok hij speciaal voor deze gelegenheid een roze kazuifel aan. En in navolging van de Paus zegende hij tijdens deze gebedsdienst een 200 tal kindje Jezus. “Ik was eind vorige maand toevallig in Rome en had daar de kans om mij 200 tal kindjes aan te schaffen en zo dit gebruik van de Katholieke kerk ook in Tollembeek in ere te herstellen”, legt pastoor Penne uit. Tijdens de korte viering waarbij enkele liedjes werden gezongen en hij een stukje voorlas uit het evangelie, was het nadien tijd om de kindjes te zegenen. Hij vroeg aan de kinderen die in de kerk aanwezig waren, om mee rond het mandje te komen staan. “De Paus gaat morgen in Rome juist hetzelfde doen, wat wij hier vandaag aan het doen zijn. Ik hoop dat vele mensen vandaag een kindje Jezus komen halen en dit een mooie plaats geven tijdens deze kerstperiode”, sprak de pastoor.

Ghislaine Van Den Haute(90) uit Galmaarden was een van de gelukkigen die een beeldje kreeg. “Ik ga het zeker een mooie plaats geven in mijn woning, zeker nu de Kerstperiode er zit aan te komen”. Na de gebedsdienst kwamen nog tal van mensen een beeldje halen. Opmerkelijk ook twee jonge meisjes Lauren en Joselien uit Herne die een beeldje kwamen halen voor hun oma. Al twijfelde Joselien nog tussen haar mama en haar oma. Aangezien er nog heel wat beeldjes overbleven zullen deze door de pastoor uitgedeeld worden aan de kinderen tijdens de komende kerstvieringen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief