GALMAARDEN - Eindelijk plannen voor een synthetisch veld in Galmaarden

GALMAARDEN - Eindelijk plannen voor een synthetisch veld in Galmaarden

Colpaert_galmaarden_sportplein_1__kopie_
Modder is er genoeg. - Foto © Marc Colpaert
 

 

 

Het gemeentebestuur heeft in haar begroting voor 2017 een bedrag van 423.500 euro ingeschreven voor de aanleg van een synthetisch voetbalveld in Galmaarden. Door de vele jeugdspelers werd in eerste instantie beslist om tijdens de wintertrainingen de pleinen in Tollembeek en Vollezele te gebruiken. Jeugdcoördinator Roger Michiels van FC. Galmaarden is al enige tijd vragende partij voor een synthetisch veld, en N-VA vroeg in mei nog om te kiezen voor een synthetisch plein in Galmaarden, want vooral in de winterperiode zijn de velden soms een grote modderpoel. Al is 423.500 euro heel veel geld, hopelijk vragen andere sportclubs ook niet om een investering van zoveel geld anders zitten ze bij de gemeente met een heel groot probleem.

 

Het gemeentebestuur heeft in zijn beleidsnota verschillende prioriteiten vooropgesteld, waaronder ook de beleidsprioriteit

‘inventariseren van sportinfrastructuur en het efficiënt gebruik hiervan’. In het kader hiervan heeft de bestuursploeg beslist om in de begroting van 2017 het bedrag van 423.500€ in te schrijven voor de aanleg van een synthetisch plein. “De eerste gesprekken met de voetbalclubs dateren al van 2015 om het gebruik van de huidige sportinfrastructuur te optimaliseren. Omwille van het groeiend aantal jeugdploegen in onze gemeente, hebben we beslist om in eerste instantie de pleinen in Tollembeek en Vollezele te gebruiken om trainingen te kunnen laten doorgaan in de winterperiode“, zegt sportschepen Ludo Persoons(CD&V). eft de gemeente beslist om te investeren in een synthetisch veld. “We zijn ervan overtuigd dat wij hierdoor jonge mensen in onze gemeente en bij hun geliefkoosde club kunnen houden. Wij zouden samen met de gemeente Herne een aanbesteding willen uitschrijven om de beste voorwaarden en kwaliteit te kunnen krijgen. Hierbij is samenwerking tussen alle betrokkenen ook heel belangrijk”, aldus Persoons. Hij benadrukt tevens dat het veld niet alleen door de voetbalclubs zal kunnen gebruikt worden maar ook voor andere sportactiviteiten zoals sportdagen, sportkampen en dergelijke. Ook de gemeentelijke basisscholen kunnen er sportactiviteiten organiseren en hun aanbod vergroten om de kinderen meer te laten bewegen onder het motto ‘ bewegen is gezond’.

Voetbalploeg FC. Galmaarden was al jaren vragende partij voor een synthetisch veld. In maart van dit jaar trok jeugdcoördinator Roger Michiels nog aan de alarmbel. “Een beetje regen is voldoende om onze velden onbespeelbaar te maken, onze spelers kunnen nog met moeite de lijnen vinden. Daarbij twee velden voor zoveel jeugdspelers is zeker niet voldoende, de oplossing is of een extra veld of een degelijk synthetisch veld”, vertelde Roger toen.

Tijdens de gesprekken met de clubs kwam ook de nood aan een synthetisch veld naar voren. Na een informatieronde over de kwaliteit, het gebruik en de kostprijs he

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 11 okt 2017
Marc Colpaert | 11 okt 2017
Marc Colpaert | 11 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 okt 2017
Marc Colpaert | 04 okt 2017
Marc Colpaert | 03 okt 2017
Marc Colpaert | 21 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017
Marc Colpaert | 19 sep 2017

archief