GALMAARDEN - Koop eens een oud waterreservoir

C21

GALMAARDEN - Koop eens een oud waterreservoir

Colpaert_galmaarden_waterreservaat_1a__kopie_
Waterreservoir staat te koop. - Foto © Marc Colpaert
 

Ter hoogte van de Herhout op de Edingseweg in Tollembeek gaat binnenkort een oud waterreservoir openbaar verkocht worden. Wie denkt om dit gebouw gewoon te kopen, daarna af te breken en er een nieuwe woning op te bouwen, zou wel eens van een koude kermis thuis kunnen komen. Wel mag het bestaande gebouw langs de achterzijde verbouwd worden, nadat men er al in woont, maar moet de aarde omwalling behouden blijven.

In het jaar 1966 heeft De Watergroep dit waterreservoir op een van de hoogste punten van Tollembeek gebouwd, op een oppervlakte van 6 a 40 ca. Omdat de laatste jaren dit waterreservoir niet meer operationeel is, heeft de Watergroep nu beslist om dit waterreservoir van de hand te doen. Het gebouw bestaat uit een toegangsgebouw met daarachter een cilindervormige betonnen waterreservoir, dewelke aan het zicht wordt ontrokken door een aarden omwalling. Van boven op deze aarden omwalling heeft men trouwens een wijds en open zichtveld op de Bosberg in Galmaarden en de Oudenberg in Geraardsbergen. In 2015 werd voor dit perceel al een gunstig stedelijk attest afgeleverd voor het wijzigen van de bestemming van waterreservoir naar wonen. Maar wie nu dacht, we gooien het gebouw en het waterreservoir plat en bouwen er een woning op, zou wel eens verkeerd kunnen denken. Aangezien het waterreservoir in agrarisch gebied ligt, is het alleen toegelaten om in eerste instantie de bestaande constructie tot woonhuis om te vormen, zover de aanblik van de voorliggende rijbaan wordt behouden. Pas nadat men er woont kunnen de bewoners dan een stedenbouwkundig attest aanvragen om de woning te verbouwen. En dit dan alleen nog maar via de achterzijde, maar met het behoud van de aarden omwalling, die niet mag weggenomen worden. Men kan natuurlijk altijd nog van het waterreservoir een privé zwemkom maken. Wie het oude waterreservoir koopt doet er goed aan om daarna een beroep te doen op een zeer goede architect voor de verbouwing .

De openbare verkoop gaat door op dinsdag 31 januari om 14 uur in café Commando in Tollembeek. Daar zal notaris Nathalie Stadsbader uit Galmaarden dit oude waterreservoir proberen te verkopen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief