HERNE / GALMAARDEN – Dolle Strandbalfeesten dit jaar ten voordele van Timo

C21

HERNE / GALMAARDEN – Dolle Strandbalfeesten dit jaar ten voordele van Timo

Affiche_dolle_strandbalfeesten
HERNE / GALMAARDEN – Dolle Strandbalfeesten dit jaar ten voordele van Timo - © Deschuyffeleer
 

De vzw DDS, de vriendenkring rond spilfiguur Kristof Billens, organiseert dit jaar de 3de editie van haar Dolle Strandbalfeesten tijdens het weekend van 14, 15 en 16 juli op het sportplein van Galmaarden en dit grotendeels ten voordele van de 12-jarige Timothy De Jaeger uit Herne. Die lijdt aan een kwaadaardige en snelgroeiende ‘precusor B lymfeklier kanker’. De langdurige behandeling kost een smak geld. Het is precies daarom dat DDS het overgrote deel van de opbrengsten van de feesten nu wil bijdragen voor de behandeling van de jongen. De grote attractie op de feesten wordt alvast een optreden van De Romeo’s.

“De grootste passie van Timothy is voetbal. Hij speelt bij Olsa Brakel. Bij het hernemen van de trainingen vorig jaar in augustus stelde zijn voetbalcoach een gezwel vast op zijn rechterkaak. Via de huisdokter kwam hij terecht in het UZ Gent, waar dan de diagnose werd gesteld. Er bleek activiteit te zijn in zijn kaakbenen, schouders en sleutelbeen. Maar alleen aan het oppervlak, niet in het beenmerg, wat toch een kleine opluchting was”, weet Kristof Billens te vertellen. “De behandeling zou minstens 2 jaar duren waarvan er nu al 6 maanden voorbij zijn. Gedurende 8 maanden krijgt hij 5 kuren waarvan er reeds 3 achter de rug zijn. Na die 5 kuren kunnen de dokters dan zeggen of hij in remissie is of niet. In dit geval start dan de opvolgingskuur gespreid over 1,5 jaar”.
“De mama kan nog een half jaar terugvallen op een kleine bijdrage van de RVA. Daarna valt ook deze bijdrage weg. Niet alleen de ziekenhuiskosten lopen enorm op maar ook de andere kosten zoals het vervoer en de speciale verzorging”, vervolgt Kristof Billens. “Daarom besloten wij een groot deel van de opbrengst van De Dolle Strandbalfeesten editie 2017 aan Timo en zijn familie te schenken. Ook zal er een deel gaan naar het Zonnelied in Tollembeek en naar De Okkernoot in Denderwindeke”.
De Dolle Strandfeesten starten op vrijdag met de Zeno-Wines cup, een ludiek kaatstornooi. Op zaterdag is er naast bossaball, een combinatie van voetbal en volleyball, en allerlei randactiviteiten vooral voor de jeugd vanaf 20u ook de grootse Strandbalfuif met optredens van Davy Gilles en Sasha, de Romeo’s, Christof Chapsis, Fred Tet & The Swinging Tepelboys, Yves Seghers en dj Gerard & dj Richard. De feesten worden op zondag afgesloten met een reuzebarbecue en met touwtrekken. 
Meer info op facebook pagina of kristofbillens@skynet.be of 0475/30.71.36.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief