GALMAARDEN - Een betere mobiliteit

C21

GALMAARDEN - Een betere mobiliteit

Editiepajot_galmaarden_deneyer_1_foto_marc_colpaert
Burgemeester Pierre Deneyer. - Foto: Marc Colpaert.

Burgemeester Pierre Deneyer van Galmaarden stuurde naar Minister Peeters een brief waarin hij een betere mobiliteit vroeg vanuit het Pajottenland naar de hoofdstad. De uurregeling van het treinverkeer meer afstemming met het busvervoer zou al een flinke verbetering zijn. Daarnaast denkt de burgemeester ook aan een verlenging van de metrolijn richting Pajottenland en een degelijke parkeerinfrastructuur rond de metrostations. Hij wilt dit op de agenda laten plaatsen van de Vlaamse regering.

De pendelaars hebben het niet gemakkelijk in het Pajottenland, de uren van de bussen zijn niet afgestemd op deze van de treinen. Er zijn veel vertragingen op het spoor en er rijden meestal oude treinstellen op de lijn Geraardsbergen-Brussel."We houden er als gemeentebestuur van Galmaarden aan om deze situatie nogmaals op de agenda te plaatsen van de Vlaamse regering. Zeer frequent krijgen we immers als lokale beleidsmensen de vraag van onze burgers naar een betere mobiliteit vanuit het Pajottenland naar de hoofdstad. Zo zijn de treinverbindingen vanuit Galmaarden niet altijd even opportuun en rijden er vaak verouderde en te weinig treinstellen op de drukst bezette tijdstippen", aldus Pierre Deneyer(CD&V).

" Daarom willen we pleiten voor een betere uurregeling met betrekking tot het treinverkeer en een betere afstemming met het busvervoer in de regio, waar er volgens ons nog grote kansen weggelegd zijn voor het busstation van Leerbeek in Gooik. We willen er eveneens op wijzen dat de denkpiste van een tramlijn of een verlenging van de metrolijn naar de regio Pajottenland een zeer waardevolle uitkomst zou kunnen bieden. In het verleden reden deze trams daadwerkelijk tussen Brussel en het Pajottenland. We hebben het bijkomende metrostation Erasmus in Lennik als een positief initiatief ervaren, doch ook daar wensen we een belangrijke voetnoot bij te plaatsen: deze locatie zou voor onze inwoners veel aantrekkelijker zijn, mocht er een degelijke parkeerinfrastructuur aan verbonden zijn."

De burgemeester die een afschrift van zijn brief ook stuurde naar Minister Kathleen Van Brempt en Minister Hilde Crevits hoopt nu dat al deze mensen werk maken van een betere mobiliteit voor het Pajottenland.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 24 jul 2021
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief