REGIO / GALMAARDEN / PEPINGEN– Nu ook een Ronde van Vlaanderen voor lange afstandswandelaars

C21

REGIO / GALMAARDEN / PEPINGEN– Nu ook een Ronde van Vlaanderen voor lange afstandswandelaars

Tfw_-_foto_pers__2__
Nu ook een Ronde van Vlaanderen voor lange afstandswandelaars - Foto ingezonden
 

De echte Ronde van Vlaanderen staat niet langer alleen model voor de gelijknamige tocht van de wielertoeristen. Ook de lange afstandswandelaars van de Belgian Walking Association (BWA) bijten zich op hun beurt vast in het monument van de wielersport in Vlaanderen. Tijdens de eerste editie van hun ‘Tour of Flanders Walk 2017’ in de loop van toekomende week legt nu ook een 20-tal geoefende lange afstandswandelaars het uitdagend parcours van Vlaanderens Mooiste af. Zij doen dit evenwel gespreid over drie etappes van ieder om en bij de 85 km. Pol Clement (Pepingen) als ondervoorzitter BWA en Christine Terrasse (Tollembeek) als bestuurslid zijn alleszins nauw betrokken bij het gewaagd en tot de verbeelding sprekend initiatief.

Tour of Flanders Walk   
“Één van de meest tot de verbeelding sprekende wielerevenementen, de hoogmis van het Vlaamse wielergebeuren, is ontegensprekelijk de mytische Ronde van Vlaanderen”, licht woordvoerder Donald Van Meenen het nieuw project toe. “Wielersport van het allerhoogste niveau dat zich afspeelt in een prachtig decor, over ontelbare bulten en bonkige kasseistroken. In de slipstream van die legendarische Ronde werd vóór enkele jaren ook een Ronde voor Wielertoeristen boven de doopvont gehouden. Het werd een weergaloos succes! Buiten een bescheiden mini-Ronde van Vlaanderen voor wandelaars in Oudenaarde bleven de betere, gedreven langeafstandswandelaars evenwel in de kou staan. Voor het dynamisch bestuur van de BWA was dat de aanzet voor het organiseren van een nieuw prestigieus sportproject, met name de Tour of Flanders Walk”.
De eerste editie van de Tour of Flandres Walk komt er aan in de week voor de eigenlijke wielerronde. Een sterk Belgo-Nederlands team van 18 (race) walkers heeft inmiddels de uitdaging aanvaard om het parcours van de legendarische Ronde van Vlaanderen (+/- 260 km) af te leggen volgens de regels van het snelwandelen en dit tegen een daggemiddelde van +/- 85 km. Er wordt vertrokken op woensdag 29 maart om 7u op het Kaaiplein in Burcht voor een tocht van 83 km naar Zottegem. Daar is de aankomst dan voorzien omstreeks 20u. De tweede etappe loopt vervolgens van Zottegem (vertrek om 6u) naar Everbeek-Beneden over een afstand van 92 km en met als voorziene aankomst 20u30. De laatste etappe leidt de deelnemers dan op vrijdag 31 maart van Everbeek-Beneden (start om 6 u) naar de Markt in Oudenaarde. Na een tocht van 84,5 km is de aankomst daar dan gepland omstreeks 19u30. Er wordt gestapt aan een gemiddelde snelheid van 7 km/u. Iedere dag zijn er een zevental haltes gepland van maximal 10 min.
Toekomst oogt mooi
In het kielzog van het monument van de wielersport in Vlaanderen lijken de organisatoren met hun gedurfd initiatief uit te pakken met een nieuw groots evenement dat door zijn enting op het groots wielergebeuren en door zijn uitdagend karakter op korte termijn wel eens internationale bekendheid zou kunnen verwerven en tal van deelnemers van over de hele wereld zou kunnen aanspreken.
Meer info bij de projectleider theo.bicke@telenet.be , de projectcoördinator lucvendevelde5@gmail.com , de public relations vanmeenendonald@gmail.com (0474/09.16.48) of via www.belgianwalkingassociation.com/nl .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief