GALMAARDEN - Overuren voor pastoor Andy Penne

C21

GALMAARDEN - Overuren voor pastoor Andy Penne

Editiepajot_galmaarden_doop__kopie_
Stefanie en Bram met de kleine Hektor. - Foto Marc Colpaert
 
Pastoor Andy Penne uit Galmaarden heeft plots te maken met een ‘doopboom’in zijn gemeenten, want op enkele dagen is de teller voor mensen die hun kindje willen laten dopen opgelopen tot 24, en dit voor de pastoor in september vertrekt naar Holsbeek. Zo ook de familie van Bram Depouillon en Stefanie De Clercq uit Vollezele, die nog snel kleine Hektor - pas 6 maanden oud - willen laten dopen, speciaal dan in de Sint-Pauluskapel. Want iedereen vreest dat als pastoor Andy Penne weg is er opnieuw in groep zal gedoopt worden, wegens tijdsgebrek en dat willen deze jonge mensen niet. "Zo iets intiem en vertederend, daar moeten liefst geen vreemde mensen bij zijn", zegt Stefanie.
Blijkbaar heeft het nieuws van het vertrek van pastoor Andy Penne nogal wat in gang gezet. Als de pastoor dacht om de volgende drie maanden langzaam uit te bollen, om dan naar zijn nieuwe parochie in Holsbeek te vertrekken, dan slaat hij de bal lelijk mis. “ Zoals men soms spreekt over een babyboom is er op dit moment in de parochies Galmaarden, Tollembeek en Bever precies een ‘doopboom’ aan de gang. Sinds het bericht bekend raakte, dat ik begin september verhuis naar Holsbeek, krijg ik bijna dagelijks aanvragen voor kindjes te dopen. Families die dan zeggen dat ze nog graag willen dat ik hun kindje doop. Op dit moment staan er voor de komende weken al 24 op de agenda en ik vrees dat er nog gaan bijkomen, wat veel meer is dan de vorige maanden, want normaal worden er ongeveer 7 kindjes gedoopt op drie maanden. Praktisch iedere zaterdag en iedere zondag zullen de klokken van onze kapel en kerken het blijde nieuws van de dopen aankondigen. Het is voor een priester altijd een mooi moment om een kindje te mogen dopen, zo groeit ook onze Kerk”, verduidelijkt pastoor Penne.
Bram en Stefanie hebben sinds eind vorig jaar een flinke zoon Hektor verwelkomt in hun midden. "Wij hebben allebei een heel speciale band met de Sint-Pauluskapel", begint Stefanie haar verhaal. "Ik ben er als het ware opgegroeid en Elza de kapelmeesteres van de Sint-Pauluskapel is mijn doopmeter. Bram is dan weer in 2010 Pauwel geweest in Galmaarden, reden genoeg voor ons om te kiezen om onze zoon Hektor in deze kapel te laten dopen. Want niemand kan zeggen of het na september nog zal mogelijk zijn om alleen je kind te laten dopen en vooral ook op andere plaatsen dan in een grote kerk", zucht Stefanie. Daarom hebben ze aan pastoor Andy nog vlug gevraagd om hun zoontje voor zijn vertrek in september te dopen. "En hij heeft ons al bevestigd dat het zal in orde komen, wat natuurlijk mooi is een gewezen Pauwel die zijn zoon kan laten dopen in de Sint-Pauluskapel in Galmaarden", vult Bram aan. Hopelijk voor de inwoners van Galmaarden, Tollembeek en Bever geraken alle kindjes gedoopt voor het begin van september.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief