GALMAARDEN - Veel te snel in de Langestraat

C21

GALMAARDEN - Veel te snel in de Langestraat

Colpaert_galmaarden_onveilige_langestraat_1
Buurtbewoners bij een nieuw ongeval (Foto Marc Colpaert)
 

De bewoners van het gehucht Spieringen in Vollezele vragen al meer dan een jaar dat er iets zou gedaan worden om de snelheid van het verkeer in de Langestraat aan banden te leggen. Er werd zelfs een petitie met 50 handtekeningen overgemaakt aan de gemeente. Vorig weekend waren er twee ongevallen, gelukkig alleen maar met blikschade, maar voor de inwoners is de maat meer dan vol. De gemeente Galmaarden is er mee bezig om het probleem van deze ‘Gewestweg’ aan te pakken.

Twee ongevallen op drie dagen zorgden ervoor dat verschillende mensen ons hun ongenoegen kwamen vertellen, dat er dringend werk moet gemaakt worden van een veilige Langestraat in het gehucht Spieringen in Vollezele. “ Het probleem dat zich stelt is dat de mensen op de Langestraat veel te vlug rijden, aldus één van de Spieringenaren Veerle Minner. “ Vorig jaar al stuurden wij een petitie, ondertekend door een vijftigtal mensen van de Langestraat, naar de gemeente Galmaarden, om hen erop te wijzen dat dit een gevaarlijke straat was, vandaag is er nog steeds niets veranderd. Niet alleen wordt er veel te vlug gereden in deze straat, daarnaast is er ook een gevaarlijk kruispunt Langestraat-Heystraat. Er werd een spiegel geplaatst, maar deze is in zo een slechte staat, zeker bij regen en bij vriestemperaturen, dat aankomende wagens opmerken niet altijd evident is”, vertelde Veerle Minner. ” Burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) is op de hoogte van het probleem. “ Dit is een Gewestweg dus zomaar veranderingen aanbrengen om de snelheid te verlagen is niet mogelijk”, aldus Deneyer. “ Wij zijn volop bezig om met verschillende gemeenten rond Galmaarden een algemeen snelheidsbeleid in te voeren. Zo zou in de dorpskernen nog 30 km per uur mogen gereden worden, in een wijde cirkel daar rond 50 km en in een nog grotere cirkel 70 km. Dit moet de bestuurder helpen om beter te weten hoe hard hij mag rijden. Dit verwezenlijken zeker met verschillende gemeenten samen is natuurlijk niet op enkele weken of maanden in orde.”

De mensen van de Langestraat hopen in ieder geval dat er dringend werk gaat gemaakt worden voor een veilige Langestraat. “ Tot vandaag waren er steeds ongevallen met alleen blikschade, hopelijk vallen er hier nooit slachtoffers want dan is het te laat “, aldus Veerle Minner in naam van alle Spieringenaren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief