GOOIK - Cannabisplantjes ontdekt

C21

GOOIK - Cannabisplantjes ontdekt

Colpaert_gooik_cannabis_2__kopie_
Jurgen voor de bewuste woning, de plantjes stonden op de eerste verdieping waar het rolluik naar beneden is. - Foto Marc Colpaert
 
Ter hoogte van de Vollezelestraat in Oetingen vond de lokale politie Pajottenland in een woning een kleine cannabisplantage op de eerste verdieping. Jurgen Sterckx, eigenaar van de woning, waar de cannabis werd gevonden is van plan om de nodige stappen te ondernemen om de huurders van de woning, uit zijn woning te laten zetten, want naast de cannabisplanten betalen ze ook al twee maanden de huur niet meer.
 
Aannemer Jurgen Sterckx was vorige week aan het werk in de Bergstraat, bij de bouw van een woning, toen plots op enkele meters van de werf enkele politievoertuigen stopten ter hoogte van zijn verhuurde woning aan de hoek van de Vollezelestraat en de Bergstraat. "Ik dacht eerst, die mannen komen controle doen op zwartwerk, maar dat was niet het geval, want ze kwamen niet mijn richting uit, maar gingen mijn woning binnen aan het begin van de straat", zegt hij. Jurgen stopte met werken en ging een kijkje nemen, als eigenaar van de bewuste woning. "Ik zag wat later politieagenten buitenkomen met wat ik vermoedde cannabisplanten, gevolgd door mannen met heel wat verlichtingselementen, blijkbaar hadden ze in een kamer op de eerste verdieping een tent gevonden met daaronder een 25 tal cannabisplantjes. Mijne euro viel dadelijk dat mijn huurders blijkbaar met niet alledaagse zaken bezig waren", vertelt hij ons. Wat later kreeg Jurgen de bevestiging dat ze via een tip een inval hadden gedaan met het gekende resultaat. Men vertelde hem nog dat er gelukkig geen beschadigingen waren aangebracht in de woning. Een hele geruststelling voor onze eigenaar, maar toch gaat hij stappen ondernemen om het Franstalig koppel afkomstig uit Edingen uit zijn woning te krijgen. "Ze hebben die woning van mij gehuurd vanaf maart van dit jaar, wij zijn nog geen zes volle maanden verder en ze hebben al twee maanden geen huur meer betaald, ik hoef daar toch geen tekening bij te maken. Nochtans werken ze blijkbaar allebei, maar nu met die verdovende middelen houd ik het wel voor bekeken. Ik zal vermoedelijk naar de vrederechter moeten stappen, maar dat heb ik er wel voor over", besluit Jurgen. Marc Hellinckx van de politie Pajottenland heeft ondertussen bevestigd dat ze vorige week een kleine cannabisplantage hebben opgeruimd in de Vollezelestraat. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 aug 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief