TOLLEMBEEK - Vijfhoekfeesten kwamen pas laat op gang

C21

TOLLEMBEEK - Vijfhoekfeesten kwamen pas laat op gang

Colpaert_galmaarden_festival_1__kopie_
De opkomst was niet denderend op zaterdag. - Foto Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_arno_1__kopie_
Arno was gewoon super, zelden zo een goed optreden van hem gezien. - Foto Marc Colpaert
 
Had het iets te maken met het rotweer op zaterdag, feit is dat Milo Meskens die van start mocht gaan op de Vijfhoekfeesten het moest stellen met een paar honderd toeschouwers, later die avond zou dit aangroeien tot een kleine duizend. De nieuwe peter van dit festival Freddy De Vadder deed tijdens zijn presentatie zijn best om het publiek naar Tollembeek te brengen, maar de grote massa ontbrak duidelijk. Gelukkig scheen de zon op zondag en kwamen die dag wel heel wat meer mensen naar de Vijfhoekfeesten, vooral dan voor het optreden van Arno.

Op zondag was de zon van de partij en kwamen er meer mensen naar het sportplein van Tollembeek. BuckeFish mocht die dag het festival openen gevolgd door Jacle Bow en tegen middernacht Arno.

Etienne Mignon ooit een organisator van het Pajot-Blues festival kijkt in ieder geval tevreden terug op dit festival. "De optredens gedurende de twee dagen waren heel goed, zeker als men fan is van rockmuziek, alleen spijtig dat het publiek op zaterdag niet echt op de afspraak was, de rest de organisatie en de optredens alles was heel goed". Komiek Urbanus zakte zondagnacht ook nog even af naar het sportplein om het optreden van Arno mee te maken. "Als ze me volgend jaar nog willen op de Vijfhoekfeesten dan zal ik zeker met plezier nog een jaartje het peterschap van hun festival op mij nemen", verzekerde Freddy De Vadder.

Vanaf 19 uur kwamen de eerste rockfans naar het festivalterrein onder begeleiding van wat motregen, niet echt ideaal om van start te gaan met een openluchtfestival. De aanwezige rockfans waren nochtans duidelijk blij met wat ze van de verschillende rockgroepen te horen kregen. "Zo een muziekfestival hangt voor een groot deel af van het weer en wie er op het podium staat. Ik heb hier vandaag twee groepen gehoord die ik niet kende (Milo Meskens en St Grandson, red.) die mij aangenaam verrast hebben en ik denk dat het publiek daar ook blij mee was", sprak kervers peter van de Vijfhoekfeesten Freddy De Vadder.

Van de vroegere peter van de Vijfhoekfeesten Urbanus was in geen velden of weiden iets te bekennen, nochtans woont hij maar op enkele honderden meters van het festival. Toch was hij een beetje aanwezig, want zijn foto stond op de papieren placemats die op de tafels in de restaurants en de vip-lounge lagen.

Jan Van der Perre, een van de stuwende krachten achter dit festival, was niet echt gelukkig op zaterdag. "Het beste is om deze dag vlug te vergeten, door de vele regen zijn er volgens mij heel wat mensen niet komen opdagen, hopelijk is morgen zowel het weer als het aantal toeschouwers beter dan vandaag". Hugo Matthyssen van The Clement Peerens Explosition zorgde wat later voor de nodige ambiance op de Vijfhoekfeesten met nummers als 'mijn ambriage is een ravage', nadien volgde nog een optreden van Stijn Meuris. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief