GALMAARDEN - Grote werken aan Ninoofsesteenweg op komst

C21

GALMAARDEN - Grote werken aan Ninoofsesteenweg op komst

Editiepajot_galmaarden_kruis_foto_marc_colpaert
De Ninoofsesteenweg (N255) in Vollezele en ter hoogte van het kruispunt met de Langestraat (N272). - Foto Marc colpaert.
 

Half maart starten er grootscheepse rioleringswerken op een gedeelte van de Ninoofsesteenweg (N255) in Vollezele en ter hoogte van het kruispunt met de Langestraat (N272) waarbij dit kruispunt voor alle verkeer wordt afgesloten gedurende maximaal 5 werkdagen.

De geplande wegen- en rioleringswerken langsheen de Ninoofsesteenweg  tussen de woning 31 en het rusthuis De Zwaluw zullen van start gaan op 16 maart. De werken werden door Riobra gegund aan Wegenwerken De Moor nv uit Wetteren. De werken beogen in eerste instantie het aansluiten van het afvalwater van de woningen in dit weggedeelte op de Aquafin collector ter hoogte van het rusthuis. Tevens wordt een gescheiden riolering gerealiseerd door behoud bestaande rioleringen als regenwaterriool.

Naast de rioleringswerken wordt ook beoogd om ter hoogte van het kruispunt Langestraat – Ninoofsesteenweg een snelheidsremmend effect te creëren bij het binnenkomen van de bebouwde kom van Vollezele. “ Door deze werken zal het kruispunt met de Langestraat gedurende vijf werkdagen gesloten zijn. Voor de bestaande busdiensten van De Lijn worden de nodige omleidingen voorzien. Binnenkort krijgen de inwoners van dit deeltje van de Ninoofsesteenweg de nodige informatie in hun brievenbus”, verklaarde burgemeester Pierre Deneyer(CD&V). De werken zouden een tweetal maanden in beslag nemen. Voor meer informatie over de busdiensten kan men steeds terecht op het infonummer van De Lijn 070-220 200 of op www.delijn.be.

Het project streeft een dubbel doel na, namelijk:

    • De rechtstreekse aansluiting van de vuilvracht van het gedeelte van de Ninoofsesteenweg (N255) gelegen tussen gemeentegrens met Herne en het rustoord “De Zwaluw” op het Aquafinproject nummer 91.233,
    • De uitbouw van een gescheiden rioleringstelsel.
    • Conform de “Code van de Goede Praktijk” wordt aldus voorzien om een riolering aan te leggen volgens het semi-gescheiden systeem, teneinde een zo groot mogelijk oppervlaktewaterdebiet af te koppelen.

Hiertoe wordt de bestaande riolering grotendeels behouden als regenwaterafvoer, welke voor het gedeelte ten zuiden van de Repingestraat loost in een bestaande gracht en voor het gedeelte ten noorden van de Repingestraat (N272) loost in een bestaande ingebuisde beekoverwelving.

De nieuwe afvalwaterriolering bestaande uit grèsbuizen diameter 250 mm en betonbuizen diameter 400 mm sluit via de te behouden riolering diameter 500 mm rechtstreeks aan op het overstort van het Aquafinproject nummer 91.233 tegenover het rustoord.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief