GALMAARDEN - Reactie van Jean-Paul Souffriau

GALMAARDEN - Reactie van Jean-Paul Souffriau

Colpaert_jp_souffriau_1
Jean-Paul Souffriau. - Foto Colpaert

Jean-Paul Souffriau stapt op bij de N-VA van Galmaarden en gaf ons tekst en uitleg daarover, hieronder zijn verhaal.
Ik betreur wat er gisteren in de media werd gepubliceerd omtrent mijn vertrek bij N-VA Galmaarden. Ik wens dan ook niet mee te gaan in deze polemiek waar noch de gemeente noch onze inwoners baat bij hebben. Wel vind ik dat de inwoners en mijn kiezers het recht hebben om van mij te vernemen waarom ik deze beslissing nam.
In 2012 stelde ik mij kandidaat om constructief mee te werken aan een beleid op maat van onze gemeente en onze inwoners. Ik was en ben nog steeds van mening dat ideologie op lokaal niveau geen rol mag spelen bij het nemen van beslissingen. Ik kreeg van de kiezers een mandaat  met 690 stemmen.
De afgelopen vijf jaar slaagden wij er in om onze beslissingen op deze manier te nemen, alleen werd dit de laatste maanden steeds moeilijker. In aanloop naar de verkiezingen van 2018, werd het duidelijk dat een aantal mensen eerder met zichzelf bezig waren dan met de belangen van de lokale partij.  Ik betreur de reactie van mijn ex-partijgenoten en kan me absoluut niet vinden in hun argumentatie omtrent mijn ontslag. De ware reden is dat ik mij niet langer kon vinden in hun visie.
Ik ben ook van mening dat een politieke partij van haar gemeenteraadsleden niet kan verwachten dat men strikt de partijrichtlijnen laat primeren op de belangen van onze gemeente, onze inwoners en onze kiezers. Wanneer men hier tegenin gaat, wordt men onder druk gezet om ontslag te nemen of bent u plots niet meer zo welkom. Ik heb daarom besloten niet meer te zetelen als N-VA gemeenteraadslid en fractieleider.
Ik heb besloten dat ik mijn mandaat verder zal uitoefenen op onafhankelijke wijze. Op deze manier zal ik de belangen van onze inwoners en mijn kiezers in alle eer en geweten blijven verdedigen. Ik wil eindigen met de woorden die mij in de politiek brachten. Mensen rondom mij weten wel van wie deze woorden komen. “Jean-Paul, doe het voor de gemeente” 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 okt 2018
Marc Colpaert | 12 okt 2018
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 okt 2018
Marc Colpaert | 12 okt 2018
Marc Colpaert | 09 okt 2018
Marc Colpaert | 09 okt 2018
Marc Colpaert | 09 okt 2018
Marc Colpaert | 25 sep 2018
Marc Colpaert | 23 sep 2018

archief