HERNE – De Smurfen onderscheiden als verdienstelijke provinciale wielerclub

HERNE – De Smurfen onderscheiden als verdienstelijke provinciale wielerclub

Dsc03875
HERNE – De Smurfen onderscheiden als verdienstelijke provinciale wielerclub - © Deschuyffeleer
 
Dsc03818__1500_x_1000_
HERNE – De Smurfen onderscheiden als verdienstelijke provinciale wielerclub - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de jaarvergadering van de clubs van de Vlaams-Brabantse afdeling van Cycling Vlaanderen in Heverlee werd de Herfelingse wielerclub De Smurfen gehuldigd als verdienstelijke organiserende club. Vorig jaar stonden zij tot eenieders voldoening in voor de organisatie van het provinciaal kampioenschap voor Nieuwelingen. Daarvoor mochten zij er nu bijzonder trots een trofee als verdienstelijke club in ontvangst nemen uit de handen van provinciaal voorzitter Jos Smets, tevens de algemeen directeur van Cycling Belgium.

De Smurfen met voorzitter Hugo Moonens, secretaris Patrick De Vos, penningmeester Marc Moonens, de bestuursleden Stefaan Vanden Broeck, Willy Adriaenssens en Roland Pauwels evenals technisch raadgever Wilfried Verkens vierden vorig jaar hun 25-jarig bestaan. De vlotte organisatie van het provinciaal kampioenschap voor Nieuwelingen werd daarbij de kers op de taart. Naast haast 100 renners lieten zij zo ook nog een massa supporters uit alle hoeken van de provincie kennis maken met het toen zonovergoten Pajottenland in het algemeen en met het landelijke Herfelingen en zijn buurdorp Heikruis in het bijzonder.
Dit jaar richt de club al voor de 26ste keer jaarlijks minstens een wielerwedstrijd vanuit de dorpskern. Daarbij wordt er over gewaakt het volks karakter van de wielersport te vrijwaren en telkenmale Herfelingen op de (wieler)kaart te zetten. Dit jaar wordt opnieuw uitgepakt met een wedstrijd voor junioren (17 en 18-jarigen) en dit op zaterdag 14 april om 15u. De kalenderdatum oogt voorlopig alleszins mooi doordat een aantal wedstrijden dezelfde dag elders in Vlaanderen en Wallonië blijkbaar door vooral infrastructurele ingrepen op hun parcours en de alsmaar stijgende organisatiekosten niet langer kunnen of wensen te organiseren. Doordat de wedstrijd van De Smurfen ook nog binnen het paasverlof valt mogen alvast ook nog tal van buitenlandse renners aan de start verwacht worden. Mits enige bijval van de weergoden lijkt de club zo opnieuw op een succeswedstrijd af te stevenen.   

Net zoals De Smurfen zag ook buurwielerclub Galmaarden Sportief met voorzitter Charles Guido De Bleser zich eens te meer bekroond als verdienstelijke club. Vorig jaar stonden zij in voor de organisatie van het provinciaal kampioenschap voor beloften en elite zonder contract op de Bosberg. En ook dit jaar nemen zij daarvan op zondag 29 april eens te meer de draad weer op. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2018
Roland Pauwels
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 11 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 30 mei 2019

archief