HERNE/GALMAARDEN – Urbanustochten komen er weldra opnieuw aan

C21

HERNE/GALMAARDEN – Urbanustochten komen er weldra opnieuw aan

Flyer_recto
HERNE/GALMAARDEN – Urbanustochten komen er weldra opnieuw aan - Affiche
 
Flyer_verso
HERNE/GALMAARDEN – Urbanustochten komen er weldra opnieuw aan - Affiche
 

Nu al voor de 34ste keer nodigt wandelclub De Marktrotters alle liefhebbers die houden van aantrekkelijke parcours doorheen een stuk ongerept natuur uit op haar inmiddels welbekende en bijzonder populaire Urbanustochten. Die gaan dit jaar door op zondag 15 juli. Zoals gebruikelijk lopen de tochten vanuit de zaal Willem Tell in het centrum Tollembeek en dit met het immer guitig standbeeld van Urbanus himself als aandachtig waarnemer. Naar analogie met de vorige edities verwachten de organisatoren ook deze keer weerom om en bij de 2.500 goedgeluimde wandelaars.

Bij deze editie worden de wandelaars vooral doorheen Galmaarden en de Geraardsbergse deelgemeente Viane geleid. Ook nu worden de klassieke afstanden van 4, 6, 10, 15, 22 en 32 km naar voren geschoven waarbij de inrichters de nadruk willen leggen op rustig kuieren en avontuurlijk natuurlijk wandelen in uitgestrekte plattelandsdorpen. Naargelang de gekozen afstand zijn de blikvangers op de parcours onder meer de Heetveldemolen, de Driscartmolen, de Wielantmolen, de Sint-Pauluskapel met haar rijke geschiedenis, uiteraard ook het standbeeld van Urbanus als stripfiguur en de Mijnlamp aan het station in Tollembeek.
Ook gedeelten van het onlangs geopend Markpad, dat nu over 4,4 km flaneert langsheen de Mark tussen Herne en Galmaarden, worden aangedaan. De 4 en de 6 km verkennen vooral de Tollembeekse dorpskern. Het traject van de 10 km dan weer loopt heen en weer naar Galmaarden. De 15, 22 en 32 km van hun kant dringen door tot in Viane, waar zowel de 22 als de 32 km nog een verdere lus maken op Oost-Vlaams grondgebied.
Ook deze 2de wandelorganisatie op jaarbasis van De Marktrotters komt in aanmerking voor de Cesarbiertrofee, een 75 cl-fles pittig blond biertje, die uitgereikt wordt aan iedere wandelaar die in de loop van het jaar zowel aan hun Kriek- en Mattentochten in het voorjaar als aan de Urbanustochten in de vakantieperiode als aan de Eindejaarstochten deelnemen.
Bij aankomst van de Urbanustochten krijgen de eerste 2.000 wandelaars alvast ook al een gratis Campina drankje met een vleugje bananensmaak aangeboden.
Er kan gestart worden tussen 7 en 15u. De start- en aankomstzone is gelegen op 1,4 km van het station van Tollembeek.
Meer info kan via bennyluchtens@telenet.be (0474/59.35.64) of www.marktrotters.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief