GALMAARDEN - Daniel Fonteyne lijsttrekker

GALMAARDEN - Daniel Fonteyne lijsttrekker

Colpaert_galmaarden_kopfoto_daniel_fonteyne_1__kopie_
Daniel Fonteyne. Foto Colpaert

Het Vlaams Belang maakte zonet haar lijsttrekker bekend voor Galmaarden, namelijk de 52-jarige Daniel Fonteyne uit Tollembeek. Daniel is leerkracht economie in het Gemeenschapsonderwijs in Lennik. Hij zetelt reeds sinds 2006 in de provincieraad en kent dus het klappen van de zweep. Fonteyne legt alvast een aantal concrete actiepunten op tafel voor de Pajotse gemeente, zoals verkeersveiligheid rond de gemeentelijke scholen. In dezelfde lijn pleit het Vlaams Belang ook voor het aanpakken van het zwaar verkeer in het centrum. Maar ook het busvervoer kan volgens Fonteyne beter, om nog mar te zwijgen over het Vlaams karakter. "Wist u dat 1 op 10 leerlingen in Galmaarden niet-Nederlandstalig is en dat steeds meer woningen worden verkocht aan niet-Nederlandstaligen. Indien we niet dringend werk maken van een massief Vlaams woonbeleid, dreigt onze landelijke gemeente op termijn haar authentieke Vlaams karakter te verliezen. Dat mogen we nooit laten gebeuren", aldus Fonteyne. Zo dient er op vlak van verkeersveiligheid een bijsturing te komen in het beleid. Vooral in de schoolomgeving is er volgens de lijsttrekker nood aan een schoolstraat zoals dat reeds in andere gemeenten bestaat. “Het principe van een schoolstraat is dat schoolgaande kinderen en hun ouders die zich te voet of met de fiets verplaatsen voorrang krijgen”, aldus Fonteyne.
In dezelfde lijn pleit het Vlaams Belang ook voor het aanpakken van het zwaar verkeer in het centrum. Maar ook het busvervoer kan volgens Fonteyne beter. “Een betere afstemming met de drie omliggende gemeenten is echt noodzakelijk”, klinkt het.
Uiteraard schenkt het Vlaams Belang ook aandacht aan haar kernthema’s. Zo wil ze een absoluut voorrangsbeleid voor eigen mensen in de sociale huisvesting. “Hoewel er in onze regio 1.780 Belgen op de wachtlijst staan voor een sociale woning worden er 224 bewoond door niet-Belgen. Wij willen dan ook een absolute voorrangsregeling voor mensen die over onze nationaliteit beschikken. Daarenboven dient de kennis van het Nederlands als criterium te worden gehandhaafd. Het is pas door het spreken van een gemeenschappelijke taal dat we een gezond sociaal weefsel krijgen in de sociale woonbuurten. Dit zal de leefbaarheid in de hand werken en de vervreemding tegengaan” aldus Fonteyne.
In dat laatste kader beklemtoont Fonteyne dat 1 op 10 leerlingen in Galmaarden niet-Nederlandstalig is en dat steeds meer woningen worden verkocht aan niet-Nederlandstaligen. Fonteyne: “Indien we niet dringend werk maken van een massief Vlaams woonbeleid, dreigt onze landelijke gemeente op termijn haar authentieke Vlaams karakter te verliezen. Dat mogen we nooit laten gebeuren.”   

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 aug 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 08 dec 2018
Marc Colpaert | 08 dec 2018
Marc Colpaert | 08 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 08 dec 2018
Marc Colpaert | 08 dec 2018
Marc Colpaert | 27 nov 2018
Marc Colpaert | 20 nov 2018
Marc Colpaert | 20 nov 2018
Marc Colpaert | 20 nov 2018
Marc Colpaert | 19 nov 2018
Marc Colpaert | 19 nov 2018
Marc Colpaert | 19 nov 2018

archief