GALMAARDEN - TRB-zaal wordt afgebroken

C21

GALMAARDEN - TRB-zaal wordt afgebroken

Colpaert_galmaarden_de_ligne_trb_zaal_1
Georges De Ligne samen met enkele jeugdspelers (Foto Marc Colpaert)
 

De TRB-zaal van Galmaarden wordt volgend jaar afgebroken en er komt een nieuw gebouw dat zal gebruikt worden als politiegebouw en OCMW gebouw. De gemeente is al gestart met het voeren van gesprekken, met de verenigingen die nu deze zaal gebruiken, om na te gaan waar deze verenigingen een tijdelijk of nieuw onderkomen kunnen vinden.   

De gemeente Galmaarden is al een tijdje op zoek om een nieuw gebouw voor de OCMW diensten in onder te brengen. OCMW Voorzitter Marc Deteye(CD&V) liet al eerder uitschijnen dat het nieuwe gebouw in de buurt van het gemeentehuis zal komen. Er werd zopas beslist om de TRB-zaal naast het gemeentehuis van Galmaarden in 2010 volledig af te breken en hier een nieuw gebouw te plaatsen. “ De muren van de TRB-zaal zijn in geen goede staat meer, tevens lekt het dak en zijn er nog tal van andere grote kosten aan dit gebouw, dat toch al enkele jaren oud is. Dus hebben wij beslist om na te gaan, of we op deze locatie een volledig nieuw gebouw met – indien mogelijk - twee verdiepingen zouden kunnen plaatsen”, verduidelijkte Marc Deteye. In dit gebouw zal er plaats zijn voor de OCMW diensten en de politie.” In de kelder komen de archieven maar tevens zal er een ruimte voorzien worden om de huidige petanque banen in onder te brengen. De plannen zelf zijn nog zeer nieuw en wij kunnen er nog alle kanten mee uit, wij hebben dan ook nog geen flauw benul van de kostprijs”, aldus de voorzitter.

Het grote probleem dat zich momenteel stelt is, wat moet er gebeuren met de verenigingen die vandaag gebruik maken van de TRB-zaal, zoals de ping-pong club en de vrijwillige bloedgevers van Galmaarden. “ In overleg met de gemeente zal gezocht worden naar een nieuwe locatie, gelukkig hebben wij daarvoor nog even de tijd, want de afbraak zou pas van start gaan in het tweede deel van 2010”, aldus Deteye.

“Wij kregen van de gemeente het voorstel om het Baljuwhuis te gebruiken voor de bloedafnames en wij denken er dan ook sterk aan om dit te doen”, vertelden ons de bloedgevers. Ze mochten ook naar de zaal Willem Tell in Tollembeek verhuizen maar dat doen we liever niet”, aldus nog de bloedgevers. De ping-pong club die al jaren haar vaste stek heeft in deze zaal moet de komende maanden op zoek gaan naar een nieuwe locatie. Deze nieuwe stek vinden zal geen gemakkelijke opgave zijn. Misschien dat de nieuwe nog te bouwen sporthal in Tollembeek een mogelijkheid biedt, maar deze werken zouden pas af zijn in 2011. Het afbreken van de TRB-zaal zou een ware ramp kunnen betekenen voor de ping-pong club die er al 35 jaar haar vaste stek heeft. " De gemeente heeft ons op de hoogte gebracht dat we eind volgend jaar niet langer meer zullen kunnen gebruik maken van deze zaal. Dit is voor ons een zeer zware klap, wij zijn een club met een tachtigtal leden, wij spelen zelfs in de nationale competitie en hebben dan ook veel ruimte en vooral ook aparte kleedkamers en douches nodig om nog verder competitie te mogen spelen ", zei ere-voorzitter Georges De Ligne. " De gemeente zoekt nu naar een oplossing, maar wij zien geen enkele mogelijkheid in Galmaarden om nog verder aan competitie te doen wanneer de TRB-zaal er niet meer is. Of misschien naar de toekomst toe, de nieuwe sporthal maar die komt er pas ten vroegste tegen 2011. Wij kunnen toch moeilijk enkele jaren stoppen met onze club. Dit is misschien wel het einde van zoveel jaar ping-pong in Galmaarden", aldus een verontruste Georges. Onze hoop is nu gesteld op de gemeente, een eerste voorstel van hen de zaal de Notelaar in Vollezele, deze is in ieder geval niet groot genoeg en heeft geen kleedkamers nog douches.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief