TOLLEMBEEK - Oud-gemeentehuis van Tollembeek krijgt vier nieuwe bewoners

TOLLEMBEEK - Oud-gemeentehuis van Tollembeek krijgt vier nieuwe bewoners

Editie_colpaert_galmaarden_oud_gemeentehuis_2__kopie_
Betty in haar nieuw optrekje. - Foto Marc Colpaert
 
Op maandag kwamen Angelique, Manuel, Steven en Betty hun intrek nemen in het oude gemeentehuis van Tollembeek. Enkele jaren geleden verkocht de gemeente dit oud gebouw aan de VZW Zonnelied, de Oude Pastorij en die  maakte er een nieuwe thuis voor 8 personen van. Op maandag namen er al vier hun intrek, in september komt er nog eentje bij. Hier kunnen bewoners terecht om bijna volledig zelfstandig te wonen en te leven. Indien er een probleem is dan zijn de mensen van Zonnelied maar enkele honderden meters verwijderd van het oude gemeentehuis. Voor Betty zal het een hele verandering zijn, zelfstandig gaan wonen, haar ouders hopen om niet in een zwart gat te vallen.
 
Op maandag 3 juni om 10 uur kwamen de eerste bewoners van Zonnelied aan in het oude gemeentehuis in de Hernestraat 7 in Tollembeek . In dit volledig aangepast gebouw heeft Zonnelied vzw een nieuwe woonformule gemaakt, namelijk het studiowonen. In totaal hebben ze 8 studio’s met individuele badkamer, een gemeenschappelijke woonruimte en een keuken per verdiep gemaakt. Van de acht studio's zijn er twee aangepast voor rolstoelgebruikers en er is een vergaderlokaal. " Deze ruimte bevindt zich op de benedenverdieping en kan gratis gebruikt worden door de buren en de verenigingen uit onze regio. Hiermee willen wij onze bewoners dichter bij de mensen brengen en daarnaast is het wonen op maat voor iedereen ons doel” zegt Lothar Vandenberghe van Zonnelied.
 
Angelique woont al 15 jaar in De Oude Pastorij van Tollembeek, goed honderd meter verwijderd van het oude gemeentehuis. "Vandaag verhuis ik samen met 3 andere personen naar deze nieuwe locatie. De reden dat ik verhuis heeft te maken met het feit dat ik van rust houd, want in de Oude Pastorij kan het soms nogal druk zijn. Momenteel moet ik heel wat ruimtes delen met andere mensen. Vanaf vandaag zal ik een ruime studio hebben met eigen sanitair. De keuken zal ik wel moeten delen met 2 andere personen, maar dat vind ik niet erg. Ik kan mijn vrienden en vriendinnen ontvangen en ook mijn vriendje Johan en dat vind ik geweldig", glundert ze.
Betty uit Sint-Pieters-Leeuw die in een rolstoel zit was tot vandaag woonachtig bij haar mama Raymonde en stiefvader Jef. "Ik wil hier zelfstandig wonen en hopen dat ze thuis gerust zijn, want vandaag doen ze bijna alles voor mij. Ik vind het wel spannend want voor mij is het wel helemaal nieuw en is het alsof een droom die uitkomt", zei Betty. Voor mama en stiefvader wordt het een aanpassing." Tot vandaaag was ze er altijd, wij vrezen voor het zwarte gat als zij er niet zal zijn, al komt ze wel tijdens het weekend naar huis", zeggen Raymonde en Jef.
"Het feit dat de 2 entiteiten de vzw Zonnelied en het oude gemeentehuis zo kort bij elkaar gelegen zijn is heel uniek en zorgt ervoor dat we een kwalitatieve ondersteuning kunnen bieden. We willen de mensen met een beperking de kans geven om alleen te gaan wonen en te proeven van een eigen stek, een zelfstandig leven, gecombineerd met de nodige ondersteuning die zij nodig hebben. We geloven erin dat dit een verrijking zal geven aan hun leven en zal bijdragen tot hun persoonlijke ontwikkeling", aldus Christophe Van den Nest(Zonnelied). 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 19 mei 2020
Marc Colpaert | 17 mei 2020

archief