GALMAARDEN - De Tour de France kleurt de Bosberg geel en daarna fietsen de renners dwars door Galmaarden

GALMAARDEN - De Tour de France kleurt de Bosberg geel en daarna fietsen de renners dwars door Galmaarden

Editie_colpaert_galmaarden_bosberg_1__kopie_
Feest op de Bosberg. - Foto Marc Colpaert
 

Op zaterdag 6 juli fietsen de renners dwars door Galmaarden tijdens de eerste rit van de Ronde Van Frankrijk, de laatste keer dat dit gebeurde was in 1968, al kwamen de renners ook nog eens de Bosberg opgefietst in 1993. Naast het sportieve hoogtepunt voor Galmaarden zal er daarnaast nog heel wat te beleven vallen, al moet je er wel voor zorgen dat je op tijd op de afspraak bent. Want vanaf 9 uur worden acht straten afgesloten. Op de Bosberg zijn ze er in ieder geval klaar voor en werden al enkele speciale attributen klaargezet en de nodige parkeerplaatsen voorzien.
De 'Tour de France' komt 50 jaar na de overwinning van Eddy Merckx, nog eens door Galmaarden en dit via de Bosberg en gaat verder langs de Heirbaan, afslag naar de Dorekensstraat – Hoogstraat – Marktplein – Nieuwstraat – Stationsstraat – Winterkeer – Herhout naar het grondgebied van Herne. Het volledig parcours is op zaterdag afgesloten voor alle verkeer, zelfs voor fietsers is er geen doorkomen aan en dit tussen 9 uur tot 15 uur. De doortocht van de renners wordt pas rond 13 uur verwacht. Op de top van de Bosberg zijn Nancy Debleser, Danny De Mulder en Guido Debleser van El Faro er klaar voor. "Het is de bedoeling dat de Bosberg op zaterdag volledig geel kleurt, wij vragen dan ook aan de mensen om iets geels aan te trekken die dag. Wij hebben gezorgd dat er heel wat gratis parkeerplaatsen zijn rond de Bosberg en er is tevens een speciale plaats voorzien voor mobilhomes. Probleem is echter dat de mensen hier moeten zijn voor 9 uur op zaterdag, nadien gaan vele straten onherroepelijk dicht", zegt Danny De Mulder. Op de Bosberg zal tevens een groot scherm geplaatst worden, dit is een gemeentelijk initiatief, met de bedoeling dat de vele mensen gemakkelijk de eerste rit kunnen volgen. Verder zijn er foodtrucks en is het mogelijk om vanaf 8 uur een ontbijt te nuttigen in El Faro. Voor de kinderen is er  een springkasteel, het moet gewoon een echte Vlaamse feestdag worden. De artiesten van 'Be-Naked' zorgen voor de muzikale ondersteuning en zullen spelen van ongeveer 11.30 uur na de passage van de reclame caravaan tot 18 uur verdeeld in verschillende tijdsblokken.
In het eet en praatcafé El Faro zal men tevens nog enkele unieke stukken over de Tour kunnen bewonderen. Zo kan men er een echte, pluchen leeuw van de Tour komen ontdekken, of wat dacht je van de gesigneerde gele trui van Contador. Die in 2007 en in 2009 de Tour won. "Ik heb dat truitje van hem zelf gekregen en dat is vandaag heel wat geld waard, ik zal het dan ook best niet laten rondslingeren op zaterdag", vertelde Guido Debleser die al jaren organisator is van wielerwedstrijden.
Ook in het centrum van Galmaarden staat er die dag een heus wielerdorp opgesteld met heel wat animatie en ook een groot scherm. Het centrum van Galmaarden blijft trouwens de hele dag afgesloten voor het doorgaand verkeer. Ter hoogte van het station van Galmaarden zal er die dag ook een Vlaamse kermis doorgaan , met een springkasteel, volksspelen en zal de koer te volgen zijn in café Paulana. Het wordt zonder twijfel een hoogdag voor de wielerliefhebbers
 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief