GALMAARDEN - Na 32 jaar is het gedaan met kermis Herhout gelukkig zijn daar nog De Dolle Strandbalfeesten

GALMAARDEN - Na 32 jaar is het gedaan met kermis Herhout gelukkig zijn daar nog De Dolle Strandbalfeesten

Editiepajot_galmaarden_herhout_kermis__kopie_
Gedaan met kermis Herhout. - Foto Marc Colpaert
 
Na 32 jaar stoppen de Crossvrienden met hun gratis kermis Herhout in Tollembeek, één van de hoofdredenen is dat ze niet genoeg vrijwilligers meer vinden om de boel draaiend te houden. En zoiets doet pijn natuurlijk na al die jaren. "Als er in de toekomst een klein mirakel gebeurt, dan kan het nog, ik heb natuurlijk geen glazen bol om in de toekomst te kijken", zegt voorzitter Paul Delhoux. Gelukkig voor de inwoners van Galmaarden zijn er volgende maand De Dolle Strandbalfeesten in Galmaarden van Kristof Billens en zijn ploeg, die momenteel nog beschikken over voldoende vrijwilligers en waar de inkom ook gratis is.

Vorig jaar, eind juli werd de 32ste editie van de Kermis Herhout goeorganiseerd in Tollembeek door de Crossvrienden. Gedurende al die jaren slaagden de organisatoren - een groep vrienden uit Tollembeek en Bever - er in, om telkens opnieuw geen inkom te vragen aan de mensen. "We vragen bezoekers al meer dan dertig jaar geen inkomgeld en hopen dit ook nooit te moeten doen, dit moet een Vlaamse kermis blijven”, zei organisator Paul Delhoux verleden jaar nog. Maar dit jaar bleef het verrassend stil rond de Kermis Herhout. Ook verschenen er nergens borden met aankondigingen welke vedetten dit jaar naar Tollembeek kwamen. Reden genoeg om even ons oor te luisteren te leggen bij organisator Paul Delhoux. "Ik kan u vandaag meedelen dat de kermis Herhout dit jaar niet zal doorgaan. Eén van de hoofdredenen is simpel, wij vinden na 32 jaar niet meer voldoende vrijwilligers die zich willen inzetten om  gedurende een heel weekend mee te draaien, meer moet je daar niet achter zoeken", zegt Paul ons. Hij had het nochtans graag anders gezien, vorig jaar zakten ondermeer Isabelle A samen met Les Copines en Wim Soutaer nog af naar Tollembeek. "Ik heb natuurlijk geen glazen bol, dus zeg nooit, nooit meer, maar zoals het er vandaag uitziet moet er toch wel al een klein mirakel gebeuren om er voor te zorgen dat er nog een Kermis Herhout zal komen", aldus Delhoux.
Blijkbaar is het de laatste tijd een nationaal fenomeen dat steeds meer kleine festivals het moeilijk krijgen om te overleven. Gelukkig kunnen de mensen uit het Pajottenland nog terecht op een ander gratis festival namelijk De Dolle Strandbalfeesten van 12 tot 14 juli in Galmaarden. "Wij zijn dit jaar vijf jaar bezig en alles loopt voorlopig nog op wieltjes", vertelde organisator Kristof Billens. Hij is toen De Dolle Strandbalfeesten van start gingen wel raad gaan vragen aan andere organisatoren. "Om zo een gebeuren tot een goed einde te brengen moet je rekening houden met enkele zaken zoals zorg ervoor dat je niet achterblijft met een financiele put, maar zoek genoeg sponsors voor je van start gaat. Daarnaast zijn vrijwilligers natuurlijk super belangrijk. Ik, samen met mijn ploeg proberen er steeds voor te zorgen dat onze vrijwilligers geen volle dagen moeten werken, maar af en toe ook eens gezellig mee kunnen feesten, het moet voor iedereen leuk blijven. Wat je zeker moet vermijden is dat vrijwilligers afhaken, want dan kan het vlug bergaf gaan", besluit Kristof Billens. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief