Initiatie boomslepen met Brabantse trekpaarden

Initiatie boomslepen met Brabantse trekpaarden

Foto_boomslepen
Foto Ingezonden
 

Tijdens deze praktijkgerichte 2-daagse initiatie ervaar je zelf de kracht van het Brabants trekpaard. Je leert mennen op kordeel en boomslepen met deze zachtaardige en ervaren reuzen. Al het nodige is ter beschikking: lokaal, opgeleerde paarden, materiaal en tuigen. 

Op zaterdagmiddag start je met een theoretische inleiding rond het gebruik van het trekpaard: geschiedenis, materiaal, verschillende tuigen,… Hierna wordt de theorie in de praktijk omgezet en demonstreren de lesgevers het optuigen, het mennen en het slepen. Je proeft zelf ook al van het mennen op het kordeel. Zondagochtend leer je de basistechnieken van het boomslepen. Na het middagmaal begint het echte werk en mag je boomslepen in een reële situatie.

Deze workshop is gericht naar alle geïnteresseerden die de technieken van werken met trekpaarden willen aanleren. Er is geen voorkennis vereist. Na deze workshop kan je de basistechnieken van het mennen op kordeel en het boomslepen met trekpaarden.

Waar? Villa Hellebosch, Heystraat 7, 1570 Vollezele (Galmaarden)

Wanneer? 5 en 6 oktober 2019. 

Programma?   * 05/10 Theorieles: 13u - Praktijkles: 15.30u – Avondmaal: 18.30u

* 06/10  Praktijkles: 9u – Lunch: 12-13u - Einde cursus: 16.30u

Kostprijs? 180 €. Drank (niet-alcoholisch), warm avondmaal, broodjeslunch en tussendoortjes zijn in de cursus inbegrepen.

Mogelijkheid tot overnachting ter plekke (75€, inclusief ontbijt). Gelieve dit aan te geven bij je inschrijving.

Inschrijven? Via elyn@pajot-zenne.been het overschrijven van 180 € op het rekeningnummer BE29 9791 4775 6364 met vermelding ‘Cursus boomslepen’.

Uitrusting? Draag tijdens deze cursus stevige schoenen en werkhandschoenen.

Deze initiatie wordt georganiseerd in samenwerking met vzw De Voermannen van Nu en met steun van de provincie Vlaams-Brabant. De initiatie kadert binnen het biodiversiteitsproject ‘Paarden natuurlijk!’ en het Bruegeljaar 2019.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2019
Marc Sluys
Foto Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 28 jul 2020
Marc Colpaert | 20 jul 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 jul 2020

archief