GALMAARDEN - Ballingsstraat doet het met muziek tegen de corona

GALMAARDEN - Ballingsstraat doet het met muziek tegen de corona

Editiepajot_galmaarden_billens__kopie_
Kristof een tijdje terug samen met De Romeo's. - Foto Marc Colpaert
 
Jammer genoeg heeft het coronavirus iedereen in zijn macht maar daarom blijven ze in de Ballingsstraat in Vollezele niet bij de pakken zitten. Daarom gaan ze elke avond muziek maken en de buren mogen altijd een nummer aanvragen, een idee van Kristof Billens.
Iedereen kent wel iemand die rechtstreeks of onrechtstreeks met het virus te maken heeft. Denk maar aan de mensen die in de zorg werken, mensen die in de supermarkten werken, mensen die thuis moeten blijven door het coronavirus zoveel om op te noemen. "Wat ik en veel anderen spijtig vinden, is dat onze sociale contacten volledig wegvallen.  Zoals hier in onze wijk de babbels op het plein samen met de buren een pintje drinken over den draad.  Alles valt stil en weg",aldus Kristof Billens.
Daarom ging hij even brainstormen. Hoe kunnen we toch wat contact houden met elkaar en steun geven aan iedereen die het nodig heeft.  Daarom heb ik met Bart, een buur die wat verder woonachtig is, iets in elkaar gestoken.  Bart zou elke avond om 19u30 discobar vanuit zijn garage willen spelen.  Zo maar geen muziek.  Elke familie mag elke dag een liedje doorsturen en dat zal s’avonds gespeeld worden. Het leukste zou zijn dat iedereen zeker meedoet en dat iedereen voor zijn deur of raam luistert naar de muziek.  Er mag zeker ook op het plein gewandeld worden alleen als er rekening gehouden wordt met de Social distancing(minstens 1.5 meter afstand) wat we zeer belangrijk vinden. Zo blijven we toch wat verbonden met elkaar en steunen we vele mensen. Hoe gaat het tewerk jullie sturen mij dagelijks jullie gekozen liedje door met jullie huisnummer er bij. Zo kunnen wij een lijst maken en laten afspelen.  Als we tegen deze avond genoeg liedjes hebben gaat dit zeker door. De mensen van de Ballingsstraat in Vollezele mogen een berichtje sturen voor een liedje naar
0475/30.71.36. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 14 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021
Marc Colpaert | 30 dec 2020

archief