De gemeente GALMAARDEN doet mee met de Nationale naaiactie

De gemeente GALMAARDEN doet mee met de Nationale naaiactie

Colpaert_galmaarden_gemeentehuis__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Galmaarden zet ook mee de schouders onder de nationale naaiactie en wil zoveel mogelijk mondmaskers maken. "Als gemeente willen we daar een coördinerende rol in spelen. We stemmen vraag en aanbod op elkaar af en zetten een gemeentelijk naaiatelier op poten, samen met onze medewerkers en enthousiaste inwoners", zo zeggen ze.
Heb jij oude katoenen lakens en vooral katoenen lint (biaislint) dat je kan missen? Laat het snel aan ons weten via corona@galmaarden.be. Wie handig is met naald en draad en wil je meehelpen om mondmaskers te maken? Stuur dan ook een mailtje naar corona@galmaarden.be. Alle hulp is welkom. Samen gaan we ervoor. Vanaf 4 mei gaan  bepaalde maatregelen versoepelen. Dit betekent dat meer mensen opnieuw naar het werk pendelen of naar de winkel gaan. Het dragen van een mondmasker wordt dan aanbevolen voor iedereen die het correct kan dragen en die in nauw contact staat met andere personen, dit betekent minder dan 1,5 meter afstand of in openbare ruimtes. Het dragen van een mondmasker is zeker aangeraden als je in contact komt met een kwetsbaar persoon.
Het dragen van een mondmasker is verplicht op het openbaar vervoer voor reizigers ouder dan 12 jaar en in bedrijven waar de fysieke afstand niet gevolgd kan worden. Deze verplichting geldt ook als je alleen in de trein zit. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief