GALMAARDEN - Luc Schoonjans headwriter voor de soap Familie van de VTM heeft het druk

GALMAARDEN - Luc Schoonjans headwriter voor de soap Familie van de VTM heeft het druk

Editie_colpaert_galmaarden_luc_schoonjans_1__kopie_
Luc thuis in zijn zetel tijdens de voorstelling van een boek vorig jaar. - Foto Marc Colpaert
 
Luc Schoonjans uit Galmaarden werkt al vele jaren als headwriter voor de bekende soap 'Familie' op de VTM. Daarnaast schreef hij de jongste jaren ook nog enkele boeken. Door de coronacrisis moet hij nu juist een pak meer werken, want alle opnames moeten opnieuw onder de loep genomen worden en bekeken worden, hoe men op een veilige afstand kan verder werken aan deze populaire serie.
Luc werkt fulltime als headwriter voor de dagelijkse soap Familie. Dit betekent, in samenspraak met de zender, verhaallijnen bedenken en uitzetten over een gans seizoen. Die worden dan samen met twee storyliners, vier synopsisten en vier dialogisten omgezet in afleveringen van een halfuur die dagelijks op antenne komen.
"Ik werk nu ongeveer 28 jaar voor Familie. Daardoor ben ik zowat ‘het geheugen van familie’ geworden. Ik weet uit het hoofd wat er in de afgelopen dertig jaar aan verhalen en personages de revue zijn gepasseerd. Dat heeft me ook in staat gesteld om voor VTMGO het gat op te vullen, dat door de corona-crisis is geslagen: een tiendelige reeks waarin evenveel personages hun favoriete top vijf kenbaar maken. Zo is er Kürt Rogiers die de vijf slechtste slechteriken van Familie voorstelt, of Jef De Smedt die de vijf topmomenten van de ‘bomma’ in herinnering brengt. De komende weken is onder andere ook nog Karen Damen aan de beurt. Een echte aanrader voor de fans die Familie veel langer dan anders moet missen", verduidelijkt Luc.
Dat de opnames moesten stilgelegd worden was zelfs voor Luc wel even schrikken. Nooit eerder was dit gebeurd. "Ondertussen ziet het er naar uit dat we begin juni opnieuw zullen kunnen beginnen filmen. Maar uitsluitend volgens de regels van social distancing. Dit betekent dat ik momenteel alle scenario’s onder de loep neem en bekijk of deze veilig kunnen opgenomen worden. We zorgen ervoor dat er nooit meer dan twee personages tegelijk op de set staan, zodat ze op veilige afstand kunnen blijven. Kussen is uit den boze net als handen drukken en andere aanrakingen. Ook de oudere acteurs die tot de risico-groep behoren, proberen we te sparen. Elke scène wordt volgens die regels herschreven."
Corona zelf zal niet aan bod komen in de serie zelf. De personages zullen het er niet over hebben en ook geen mondmaskers dragen. Er wordt al genoeg gebabbeld over corona. "Als alles goed gaat, zouden we al eind augustus terug op antenne komen. Dus hopen maar dat er in weerwil van wat de virologen denken, geen tweede golf op ons afkomt, want een tweede keer de opnames moeten stilleggen, zou een ramp zijn.
Ik heb mijn handen hiermee meer dan vol. Het schrijven van boeken is daardoor wat naar het achterplan verdwenen. Maar van zodra alles weer een beetje normaal wordt, zitten er zeker nog een paar true crime boeken aan te komen", aldus Schoonjans. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020

archief