GALMAARDEN - Alle inwoners moeten ondertussen hun mondmasker gekregen hebben

GALMAARDEN - Alle inwoners moeten ondertussen hun mondmasker gekregen hebben

Masker2
Sinds 18 mei deelde de gemeente Galmaarden mondmaskers uit aan de inwoners. De laatsten werden eind vorige week geleverd in de Zwaanstraat in Tollembeek. Dat dit zo lang duurde kwam door verschillende factoren, maar de burgemeester kreeg toch vooral positieve berichten van zijn inwoners.

De mondmaskers werden via groepsaankoop met Haviland besteld. "Deze werden ons op drie tijdstippen bezorgd (totaal 9000) ,vandaar de spreiding over een tweetal weken", verduidelijkt burgemeester Patrick Decat.
"Wij hebben voor die optie gekozen omwille dat wij als gemeente de wet op de overheidsopdrachten dienden te respecteren. Samengaan met de groepsaankoop van Haviland betekende ook dat de markt werd aangesproken qua eenheidsprijzen en tevens via een bestek de vereiste kwaliteitsvoorschriften voor de maskers werd bedongen. Voor de bestelling aan huis beslisten we de straten te leveren in alfabetische volgorde en dit met eigen personeel in functie van verantwoordelijkheden bij eventuele klachten van niet-ontvangst", aldus de burgemeester.
Voor wat betreft de laatste lichting (straten einde letters alfabet) betekende dit dus de levering eind verleden week. Hierbij was ook nog een bijkomend probleem mbt. de levering van filters van de overheid dewelke nog niet waren toegekomen. "We hebben dan ook beslist deze levering van de mondmaskers toch te laten doorgaan zonder filters met een begeleidende brief. Uit de talrijke reacties en mails van verscheidene inwoners kon ik afleiden dat het gros van de bevolking met deze werkwijze tevreden is", besluit Patrick. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 okt 2020
Marc Colpaert | 16 okt 2020

archief