Onduidelijkheid in het Raspaillebos op de grens van GALMAARDEN en GERAARDSBERGEN

Onduidelijkheid in het Raspaillebos op de grens van GALMAARDEN en GERAARDSBERGEN

A_foto_bos_4
Op het ene bord mag het niet, op het andere bord weer wel, duidelijk is dit niet. - Foto Marc Colpaert
 
Mag er nu wel of niet met een fiets over de paden van het Rapaillebos gereden worden. Tal van mensen contacteerden ons om te melden dat dit momenteel niet duidelijk is. Door de corona komen momenteel natuurlijk heel wat mensen uit hun kot en springen op hun fiets om de streek te verkennen.
In het Raspaillebos ter hoogte van de parking aan de voet van de Bosberg, dus grondgebied Geraardsbergen, hangt sinds twee weken een geplastificeerde boodschap die volgens heel wat mensen niet duidelijk is en die bij menig voetganger (wandelaar, jogger, gezinnen met jonge kinderen al dan niet met kinderwagen) ergernis opwekt.
 
Enerzijds mag je er niet fietsen (volgens het pictogram), anderzijds (volgens de affiche er juist naast) mag je er wel fietsen, maar dien je afstand te houden. Een van de wandelaars melde dit aan de boswachter Bjorn en hij vertelde hem dat volgens “Natuur en Bos” deze weg zeker geen jaagpad is en dat hij diezelfde dag nog deze boodschap ging verwijderen. "Ik ben dezelfde avond nog langs geweest en deze hing er nog, of misschien opnieuw. Ondertussen blijft deze poster er hangen en zorgt voor onduidelijkheid",aldus wandelaar Danny.
 
Ook wandelaar Luc is veel te vinden in het Raspaillebos. "Ik ga er alle dagen wandelen met mijn trouwe viervoeter en op de meest onwaarschijnlijke plaatsen kom je er nu fietsers en mountainbikers tegen, die denken dat het hele bos hun toebehoort, soms echt op het arrogante af. Dus niet van “sorry, mogen we er even door”, maar “let op”, “weg”, enz.  Gisteren kwam ik op een smal paadje drie van die wielerterroristen tegen en toen ik hen meldde dat ze hier niet mochten fietsen, vroeg er mij één of het bos misschien van mij was. Ik hou mijn hart vast voor ongelukken, zowel voor jonge reetjes, damherten als voor wandelaars", aldus Luc. Hij en vele andere wandelaars hopen dat de bevoegde instantie hier vlug duidelijkheid in brengen en dat de rust voor de wandelaars terugkeert in dit prachtige bos op de grens van Galmaarden en Geraardsbergen.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Marc Colpaert | 24 okt 2020

archief