GALMAARDse begint met nieuwe dansschool in GERAARDSBERGEN

C21

GALMAARDse begint met nieuwe dansschool in GERAARDSBERGEN

Aa_1
Rani. Ingezonden foto
Vanaf september is Geraardsbergen een kwaliteitsvolle dansschool rijker. Na vele jaren lesgeven op verschillende plekken in Vlaanderen start Rani Cromphout (25) er haar eigen dansschool We R Dancers in de spiegelzaal onder het Gaverbad. Rani Cromphout is al haar hele leven gebeten door de dansmicrobe. Op haar 5de zette ze haar eerste danspasjes. Sindsdien werd één uurtje dans per week al snel twee en drie uurtjes, en groeide het uit tot haar voornaamste vrijetijdsbesteding. Maar dans was voor Rani meer dan enkel een hobby. Op haar 16de startte ze met lesgeven. Het voorbije jaar telde dit op tot zo’n 14 uur per week. Dit combineerde ze met een cursus Initiator Jazzdans bij de nationale dansfederatie Danssport Vlaanderen, waardoor ze weldra ook een gediplomeerd lesgever is.
 
Kwaliteit centraal
 
Gaandeweg groeide de drang om zelf iets te starten. Nu maakt ze eindelijk haar droom waar met de oprichting van een eigen dansschool te Geraardsbergen. “Met We R Dancers focus ik op kwaliteit en het trainen van gedreven dansers die op zoek zijn naar dat tikkeltje extra. Kinderen kunnen bij ons terecht vanaf 4 jaar”, legt Rani uit. “Anders dan de meeste dansscholen worden de leden vanaf 12 jaar niet langer ingedeeld per leeftijd, maar per niveau. De dansers kunnen zelf kiezen tussen drie niveaus en worden hierin begeleid door de lesgevers. Ik ben ervan overtuigd dat dansers zo het beste in zichzelf naar boven kunnen halen en volgens hun eigen tempo kunnen groeien.”
 
Divers aanbod
 
Het aanbod van We R Dancers is zeer divers. “Zelf heb ik mijn hart verloren aan de meer technische stijlen Jazz en Moderne dans. Deze krijgen dus een centrale plaats in de dansschool. Omdat het belangrijk is dat de dansers al op jonge leeftijd een goede basis meekrijgen, bied ik vanaf de leeftijd van 9 jaar ook al een uurtje Techniek aan”, vertelt Rani. “Daarnaast kunnen leden ook Hip Hop en Girly High Heels lessen volgen. Ten slotte bieden we groepslessen BBB en Powerdance aan voor iedereen die graag fit en in beweging blijft.” 
 
Optredens en wedstrijden
 
Dat Rani haar danslessen op hoog niveau wil geven, blijkt ook uit haar ambitie om deel te nemen aan nationale danswedstrijden. “Dat zal niet voor het eerste jaar zijn,” benadrukt ze, “maar het is absoluut de bedoeling om op termijn de leden klaar te stomen voor performances en wedstrijden. Ik vind het belangrijk dat een danser voldoende kan optreden en leert om het beste van zichzelf te geven op een podium of onder stress. Het geeft hen een boost om extra hard te trainen.”
“Vanaf volgend jaar zal het ook mogelijk zijn om onze dansers te boeken voor kleine optredens en aan het einde van het schooljaar sluiten we natuurlijk af met een spetterende show voor alle leden.”
 
Zomerstage en workshops
 
Op 12 september gaan de lessen van start in de spiegelzaal onder het Gaverbad in Geraardsbergen. Voor wie niet zo lang kan wachten om de beentjes los te gooien, organiseert We R Dancers tijdens de zomermaanden ook een zomerstage en enkele workshops met klinkende namen uit de danswereld als Anke Clinck, Michaël De Geyter, Marie Kerida, Oonagh Jacobs en Helena Vandecasteele.
“Deze workshops waren op 2 dagen tijd bijna volledig uitverkocht. Gelukkig heeft de Veiligheidsraad vorige week beslist dat, als de cijfers goed blijven, we vanaf 1 juli met meer dan 20 personen indoor mogen sporten. Hierdoor kon ik de inschrijvingen opnieuw openzetten en zullen er meer dansers van deze topopportuniteit kunnen genieten”, aldus Rani.
 
Klaar om te knallen in september
 
“De reacties uit mijn omgeving zijn alvast zeer enthousiast en positief. Er kwamen ook al enkele inschrijvingen binnen voor volgend schooljaar, wat natuurlijk fantastisch is!”, zegt Rani. “Ik sta echt te popelen om te beginnen. Het enige wat nu nog roet in het eten zou kunnen gooien is COVID-19. Laat ons dus hopen dat alle activiteiten zullen mogen doorgaan zoals gepland en we met een knal van start kunnen gaan in september.” Alle informatie is te vinden op www.werdancers.be. Volg We R Dancers ook alvast op Facebook en Instagram.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief