TOLLEMBEEK - Henk Goegebuer(GB.G) is niet tevreden met de werkwijze van de gemeente

TOLLEMBEEK - Henk Goegebuer(GB.G) is niet tevreden met de werkwijze van de gemeente

Img_20200506_160145_resized_20200517_112659200
Over deze hoeve gaat het dus. - Foto Marc Colpaert
 
Als gemeenteraadslid van GB.G, oppositie in Galmaarden is Henk Goegebuer niet tevreden met de werkwijze van de gemeente, in verband met de afbraak van een vierkantshoeve in Tollembeek. 
"Er was mij ter kennis gebracht dat een bepaalde leegstaande vierkanthoeve in het centrum van Tollembeek volledig zou worden afgebroken om plaats te maken voor een 'bouwpromotor-project'. (Het gaat hier over het bouwen van een 20 tal wooneenheden op de plaats van de hoeve,red.). Volgens mij is dit project niet in overeenstemming met een door de gemeente zelf aangevraagde bouwmeesterscan (dec'19), die zoveel mogelijk behoud van ons landschappelijk erfgoed promoot. Bovendien heeft de gemeente (alhoewel sinds lang voorzien), nooit enig concreet werk gemaakt van een RUP in het centrum van Tollembeek. Op de gemeenteraad van 02/06/20 bracht ik dit ter sprake, waarop er werd genoteerd dat het College dit voorafgaandelijk aan de GECORO zou voorleggen. Om deze zaak onder de aandacht te houden, maakte ik ook een "bezwaarschrift" over op 16/06/20, mij er zeker van bewust zijnde dat dit juridisch de 'ontvankelijkheid' niet zou overleven. Tot mijn niet geringe verbazing stelde ik op de gemeenteraad van 30/06/20 vast dat men dit 'project' reeds weerhield op het College van 03/06/20 (daags na mijn eerdere interventie) en het een agendapunt (wijziging rooilijn) was. 

Blijkbaar is de 'beslissing' dus genomen en heeft men het advies van GECORO niet eens afgewacht en is men de in de streek zeer gekende bouwpromotor, opnieuw maar eens tegemoet gekomen. Dit is nog maar eens een sterk voorbeeldje van onbehoorlijk bestuur", besluit Henk Goegebuer. - MCT

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020

archief