GALMAARDEN - Nog even wachten met de nieuwe waardebon

GALMAARDEN - Nog even wachten met de nieuwe waardebon

Editiepajot_galmaarden_henk__kopie_
Henk Goegebuer. - Foto Marc Colpaert
 
Henk Goegebuer, gemeenteraadslid van GB.G vroeg tijdens de jongste gemeenteraad om nog even te wachten, alvorens de gemeente de waardebon moet uitreiken aan haar inwoners. De gemeente gaat nu intern beslissen, wanneer ze deze waardebon van 5 euro! gaat rondsturen
De uitreiking van een waardebon van 5 euro aan alle ingeschreven inwoners voor ondersteuning van de lokale handelaars en zelfstandigen (met uitzondering van de warenhuizen), is een gezamenlijk initiatief van alle Galmaardse fracties. Er werd afgesproken dat op 1 augustus '20 de inschrijvingsdatum wordt genomen, dit wil zeggen dat elke inwoner jong of oud, vanaf dan in aanmerking komt. De uitreikingsdatum werd bepaald op 1 september en kan vanaf dan gebruikt worden gedurende 1 jaar.
 

Henk Goegebuer vroeg om nog even te wachten en hij legt uit waarom. "Welnu, ik verzocht deze data met één maand (voorlopig) te verlengen gelet op de huidige nieuwe 'opstoot' van de COVID-19, omdat mogelijk - bij nieuwe negatieve ontwikkelingen - de HORECA maar ook contactberoepen zoals kapper, pedicure, kinesist in onze gemeente hiermede kunnen benadeeld worden (bv - stel dat de ze nog beperktere sluitingsuren krijgen opgelegd, of erger : dat ze helemaal gesloten moeten worden, dan ontwikkelen deze beroepen een achterstand t.o.v. andere handelaars die helemaal niet (of minder) worden getroffen). De waardebonnen zijn immers maar één jaar geldig.   Vandaar mijn vraag om de termijnen met voorlopig één maand te verlengen zodat alle lokale handelaars aan de 'start' kunnen verschijnen 'met-gelijke-wapens'. Dit lijkt mij een billijk voorstel", aldus Henk. De burgemeester en de schepenen gaan dit nu bekijken of er een mogelijke latere datum voor deze waardebon komt. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 07 sep 2020

archief