GALMAARDEN - Baljuwtochten gaan niet door maar er zijn twee alternatieven

C21

GALMAARDEN - Baljuwtochten gaan niet door maar er zijn twee alternatieven

Tentoon_141017__kopie_
Kom de mooie natuur van het Pajottenland ontdekken. - foto Marc Colpaert
 
Door het COVID-19-virus zijn we genoodzaakt om de 21ste editie van onze Baljuwtochten voorzien op 30 augustus te annuleren. Als bestuur zijn we echter niet bij de pakken blijven zitten. We vinden dat we, door de positieve commentaren, de wandelaars een alternatief moeten aanbieden.
 
Wandelclub Parel van het Pajottenland® organiseert 2 coronaveilige wandelevenementen.
 
De eerste organisatie is een fotozoektocht. Vanaf nu tot 31 augustus kan er gratis worden deelgenomen aan een wandelzoektocht. In elke deelgemeente, Tollembeek, Galmaarden en Vollezele is er een wandeling van ongeveer 6 km uitgewerkt. Tijdens deze wandelingen is het niet enkel genieten van dit stukje Pajottenland maar ook opmerkzaam blijven. Bij elke wandeling worden er telkens 14 vragen gesteld. Deze kunnen allemaal vanop het openbaar domein worden opgelost. In september worden de winnaars dan bekend gemaakt en hun mooie prijs bezorgd.
Meer inlichtingen vindt u op onze site http://parelvanhetpajottenland.be/t-g-v-fotozoektochten-augustus-2020/  en op de site van de gemeente Galmaarden.
 
Uit ons kot voor de BALJUWTOCHTEN
 
De tweede organisatie bestaat, ter vervanging van de eigenlijke Baljuwtochten, uit een wandeling van 6 of 12 km. Beide wandelingen starten aan het Baljuwhuis. Onderweg splitsen de 2 afstanden.  Dit wordt met de nodige borden duidelijk gemaakt. Tijdens deze rustgevende wandeling door het stiltegebied tussen Dender en Mark is het aangenaam vertoeven. Het vlakke parcours van 6-km loopt richting Waarbeke. Onderweg kijken we vanop veilige afstand naar de Congoberg. Halverwege is er een splitsing en trekken we met de 12-km over de rug van de Congoberg. Een klimmetje dat de moeite loont. Van hier krijgen we in het noorden een prachtig zicht op de dendervallei. Even later zien we dan aan de einder in het zuidwesten de streek over de taalgrens opduiken. Deze 2 wandelingen zullen van zaterdag 22 augustus tot en met zondag 30 augustus permanent zijn bewegwijzerd. Deelnemen is gratis. Er zijn geen inschrijvingen maar ook geen rustposten of bevoorradingen tijdens de wandeling. Meer inlichtingen : http://parelvanhetpajottenland.be/laatste-zondag-augustus-baljuwtochten/

Meer Info: Raymond Dero, Voorzitter –Tel: 054/56.73.74 - E-mail: voorzitter@parelvanhetpajottenland.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief