GALMAARDEN - Het Davidsfonds hoopt op een beter jaar in 2021

GALMAARDEN - Het Davidsfonds hoopt op een beter jaar in 2021

Colpaert_galmaarden_davidsfonds_1__kopie___2_
Vorig jaar trok het Davindsfonds nog naar de kerk van Vollezele met haar leden. - Foto Marc Colpaert
 
Ook het Davidsfonds  uit Galmaarden heeft het zwaar door de coronacrisis zoals de gehele culturele sector. Toch hopenb ze dat 2021 beter zal worden dan 2020. Het coronavirus heeft de voorbije maanden zwaar toegeslagen op vele domeinen. Uiteraard eerst en vooral op persoonlijk vlak in de vele gezinnen en families die door Covid-19 getroffen werden en soms dierbaren verloren. Of op psychologisch vlak door de gevolgen van de lange lockdown. Maar ook op economisch vlak waar sommige sectoren nog zwaarder geraakt zijn dan andere. "Het is u wellicht niet ontgaan dat de culturele sector ook zwaar getroffen is, en niet in het minst het verenigingsleven, waartoe wij ons rekenen.
Het Davidsfonds Galmaarden werd recht in het hart geraakt: voor een organisatie die mensen wil verbinden door samen cultuur te beleven en ervan te genieten, hebben de coronamaatregelen dit enorm moeilijk, zoniet onmogelijk gemaakt. Mensen fysiek samen brengen kon niet meer waardoor de werking van onze vereniging grotendeels stil viel, activiteiten werden geannuleerd, uitstappen werden afgeschaft en nieuwe plannen werden voorlopig opgeborgen", aldus het bestuur.
Ook voor het volgende werkjaar 2020-2021 hebben ze nog geen zicht op wat de mogelijkheden zijn voor hun traditionele activiteiten (zangavond, concert, paaswandeling), noch voor eventuele nieuwe activiteiten. Toch willen we niet volledig bij de pakken blijven zitten. Met ons bestuur bekijken we verder eventuele mogelijkheden om onze traditionele of nieuwe activiteiten te hervatten of op te starten,  maar natuurlijk op voorwaarde dat deze kunnen doorgaan in de meest risicoloze omstandigheden. En uiteraard willen we zeker aan de Davidsfondsleden de mogelijkheid geven om via de vertrouwde kanalen het lidmaatschap te vernieuwen. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief