GOOIK - Ga dit weekend met GROEN wandelen door het Pajottenland

GOOIK - Ga dit weekend met GROEN wandelen door het Pajottenland

Img_20200827_103713_resized_20200828_120135526
Er is nog heel wat mooie natuur in Gooik. - Foto Marc Colpaert
 
Dit weekend zet partij Groen het Pajottenland nationaal mee in de kijker met een wandeling door Gooik. Het traditionele Zomerweekend van Groen wordt omwille van corona vervangen door een aanbod van 10 landschapswandelingen in heel Vlaanderen, waaronder dus Gooik. Het thema van de wandelingen is biodiversiteit, omdat dit een jaarthema is van Groen en onderwerp van een nationaal congres volgend voorjaar.
 
De wandeling ‘Groene Parel’ in Gooik werd uitgestippeld door Alwin Loeckx van Groen Pajottenland. De route gaat over een afstand van 6 km, waarvan maar liefst 4 km onverharde wegen. Start is aan de stelplaats van De Lijn in Leerbeek, zonder inschrijvingen. Je kan starten wanneer je wilt, op basis van een routebeschrijving en de knooppunten van het wandelnetwerk. De wandelingen staan uiteraard open voor iedereen, je hoeft geen lid te zijn van Groen.
 
Bij de beschrijving van de wandelroute zit ook een vragenlijst voor een wedstrijd. Wie onderweg goed oplet en de antwoorden instuurt, maakt kans op lekker Tongsneyder heidebier om de wandeling nadien nog eens te proeven.
 
Download route en vragenlijst via: www.groenpajottenland.be/groeneparel
Overzicht van de 10 wandelingen: www.groen-plus.be/bijzondere_zomerse_zoektochten

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief