De kogel is dan toch door de kerk er is een seniorenraad in GALMAARDEN

De kogel is dan toch door de kerk er is een seniorenraad in GALMAARDEN

Editie_galmaarden_gemeentehuis_2__kopie_
Seniorenraad in Galmaarden. - Foto Marc Colpaert
 
Na vele jaren heeft de gemeente Galmaarden dan toch een seniorenraad in het leven geroepen. Al van in de tijd van burgemeester Cardoen, vroegen heel wat mensen voor zo een raad, steeds zonder succes.
Na een eerste kennismakingsvergadering juist voor de coronacrisis, is de seniorenraad van Galmaarden, enthousiast van start gegaan en telt 10 stemgerechtigde leden, aangevuld met niet-stemgerechtigde leden, vanuit de politieke fracties. 
De seniorenraad heeft als opdracht, de samenwerking te bevorderen tussen de plaatselijke
seniorenverenigingen, de belangen te behartigen van de Galmaardense senioren en advies te verstrekken of suggesties te doen aan het lokaal bestuur. De groep van 60-plussers vertegenwoordigen momenteel al 31,2 % van de inwoners en vormen dus een belangrijke groep in Galmaarden. De seniorenraad met als voorzitter Luc Dehandschutter wil vooral inzetten op een vlotte communicatie over de dienstverlening van het Sociaal Huis en van de eigen werking. Door de noden van de senioren over te brengen aan het lokaal bestuur kunnen er ook prioriteiten opgesteld worden. Hierbij enkel voorbeelden: de nood aan veilige voetpaden en rustbanken, computeropleidingen voor senioren,...
Er is ook aandacht voor vereenzaamde senioren en het leggen van contacten met de plaatselijke verenigingen. Op de eerste vergadering werd ook het voorstel van het OCMW tot oprichting van een boodschappendienst en een gezelschaps-en oppasdienst besproken. Binnen twee weken is er opnieuw een vergadering van deze raad. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief