Geparkeerde wagens in de Statiestraat in TOLLEMBEEK zijn echt een groot probleem

C21

Geparkeerde wagens in de Statiestraat in TOLLEMBEEK zijn echt een groot probleem

Editiepajot_galmaarden_statiestraat_2__kopie_
De Statiestraat in Tollembeek.- Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Galmaarden is er zich bewust van dat de parkeerproblematiek in de Statiestraat in Tollembeek dringend moet aangepakt worden. Ze gaan een werkgroep in het leven roepen om dit probleem op te lossen en u kunt daar aan meewerken.
 
De volgende weken gaan er rioleringswerken worden uitgevoerd in de Statiestraat in Tollembeek. Tegelijkertijd willen ze het probleem van het parkeren in deze straat ook ter sprake brengen. Vandaag zet zowat iedereen, zijn wagen waar hij wilt in deze straat. Al meer dan 4 jaar zijn er plannen gemaakt om dit probleem op te lossen, maar vandaag is er nog steeds geen witte rook te zien. Met als gevolg dat het echt niet leuk is om deze straat te nemen, vele mensen vinden dit geen veilige straat. Ook niet voor de voetgangers, want vele voertuigen rijden soms op de voetpaden. Om daar iets aan te doen gaan ze de parkeerprobematiek van de Statiestraat, vooral dan het stuk tussen de Plaatsstraat en de Begijnhofstraat aanpakken en er een werkgroep voor in het leven roepen(dus zijn we nog eens weg voor maanden,red.)

De gemeente heeft al wat ideeën voor deze straat, zoals het geschrankt parkeren tot het invoeren van een éénrichting in de Statiestraat tussen de Plaatsstraat en de Muylebeekstraat. Ondertussen werd het studiebureau AACON aangesteld om dit verder uit te zoeken aangevuld met burgerparticipatie. "Gezien jullie als bewoners van de Statiestraat en omliggende straten ongetwijfeld zelf ideeën hebben, wenst de gemeente bijkomend een werkgroep op te richten bestaande uit enkele mensen dewelke voorafgaandelijk door de gemeente zullen worden geselecteerd. U kan zich voor deze werkgroep inschrijven via :projectstatiestraat@galmaarden.be en dit tot uiterlijk 20 september",aldus schepen Ludo Persoons. 

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief