GALMAARDEN - De mondmaskerplicht wordt bijgestuurd

GALMAARDEN - De mondmaskerplicht wordt bijgestuurd

Editie_galmaarden_mondmasker_2__kopie_
Vooral uw gezond verstand gebruiken. - Foto Marc Colpaert
 
Vanaf dinsdag 15 september wordt de mondmaskerplicht in Galmaarden bijgestuurd door het gemeentebestuur. "We merken dat onze inwoners hebben geleerd om bewust met het mondmasker om te gaan en leiden daaruit af, dat het overbodig is geworden om van een verplichting van het mondmasker te spreken in onze 3 dorpscentra (Galmaarden, Tollembeek en Vollezele). We doen dan ook een beroep op het gezond verstand van al onze inwoners en vragen hen om in elke situatie zelf de juiste reflex te tonen en waar nodig, op plaatsen waar de 1,5 m afstand niet kan worden gegarandeerd, een mondmasker te dragen, uit respect voor zijn of haar medeburger.”, aldus burgemeester Patrick Decat.
 De mondmaskerplicht blijft wel nog van kracht ter hoogte van alle schoolpoorten op het grondgebied van de gemeente. "We willen samen de scholen nog lange tijd kunnen open houden en vragen dan ook met aandrang om in deze zones de mondmaskerplicht na te leven. Onze kinderen verdienen vandaag meer dan ooit onze speciale aandacht".
 
De burgemeester brengt in herinnering dat iedereen geacht wordt om steeds een mondmasker bij te hebben. De provinciegouverneur heeft dit verplicht voor de hele provincie Vlaams-Brabant. Op die manier kan men in onverwacht drukke situaties zichzelf en anderen gepast beschermen. Vergeet niet dat er niets verandert aan de verplichting om vanaf de leeftijd van 12 jaar onder andere op volgende locaties een mondmasker te dragen: winkels, drukke plaatsen, openbare gebouwen, markten, het openbaar vervoer, bibliotheken, bioscopen, musea, theater-, concert- en conferentiezalen, de kermis en gebedshuizen.

  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief