N-VA wil Marktplein in GALMAARDEN verkeersveiliger maken!

N-VA wil Marktplein in GALMAARDEN verkeersveiliger maken!

Colpaert_galmaarden_marktplein_1__kopie__li
Het Marktplein is niet veilig genoeg. Foto Marc Colpaert
 
Op de gemeenteraad van 15 september jongstleden steunde de volledige N-VA fractie de aanleg van extra parkeerplaatsen voor minder-validen ter hoogte van de apotheken te Galmaarden en Tollembeek. Ook een proefproject voor 3 kort-parkeerplaatsen (Max. 30 min) in Tollembeek draagt de goedkeuring van de N-VA delegatie. N-VA gemeenteraadslid Filip Durant benadrukte dat het uitbreiden van de minder-validen parking enkel nut heeft, indien er ook controle is door de bevoegde diensten. Al te vaak wordt er opgemerkt dat mensen zonder geldige parkeerkaart gebruik maken van deze plaatsen, die toch bedoeld zijn voor mensen met specifieke noden. Met andere woorden, geef die plaatsen aan de mensen die er recht op hebben.
 
N-VA gemeenteraadslid Etienne Mignon maakte van de gelegenheid gebruik om de parkeerproblematiek op het marktplein te Galmaarden aan te kaarten. Een eenvoudige ingreep waarbij de parkeerplaatsen schuin worden geplaatst zorgt ervoor dat zowel het inrijden maar vooral het zicht achterwaarts om eruit te rijden enorm zou verbeteren. Dit komt niet alleen de automobilisten ten goede maar verhoogt enorm de veiligheid van de zwakke weggebruikers zoals fietsers en wandelaars. 
Tevens vraagt de N-VA fractie om verplaatsbare bloembakken te plaatsen in het midden van het marktplein zodat enerzijds het parkeren op het middenplein verhinderd wordt en anderzijds de markt een mooier en groener aanzicht krijgt.  

Het antwoord van de burgemeester stelde enigszins teleur en er werd ons alweer beloofd dat dit zal meegenomen worden indien het Marktplein ooit zal aangepakt worden. Deze minimale ingreep met een directe positieve impact is niet alleen volgens de N-VA, maar voor veel bezorgde burgers, een voorbeeld van hoe iets snel en kordaat kan aangepakt worden. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 24 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 okt 2020
Marc Colpaert | 16 okt 2020

archief