GOOIK - Kunstenaar Francis Geeroms verkoopt een kunstwerk aan de drummer van The Rolling Stones

GOOIK - Kunstenaar Francis Geeroms verkoopt een kunstwerk aan de drummer van The Rolling Stones

Colpaert_gooik_geeroms_2__kopie__li
De kunstenaar bij het werk dat hij verkocht aan de drummer.- Foto Marc Colpaert
 
Colpaert_gooik_geeroms_3__kopie_
Op een beurs kwam Charlie met zijn vrouw het kunstwerk kopen. - ingezonden foto
 
Kunstenaar Francis Geeroms uit Gooik mocht een van zijn beelden verkopen aan niemand minder dan de Engelsman Charlie Watts, beter gekend als de drummer van de rockgroep The Rolling Stones. Dat kan nogal 'tellen', u leest het als eerste op www.editiepajot.com
 
 
Francis Geeroms heeft als jonge vijftiger de creëerpassie in zichzelf ontdekt. Er was geen sprake van hobby maar wel een mooie sprong van toeval naar passie. "Het boetseren van paarden was voor mij een duidelijke keuze, gedicteerd door een persoonlijk verhaal.
Ver van alle academiën en leermeesters, heb ik een eerste beeld ontworpen in 2016.
Hier volgden tal van positieve commentaren op van familie en vrienden die mij motiveerden om  door te gaan. Mijn beelden zijn het resultaat van een minutieuze waarneming, een nauwkeurige zorg voor het allerkleinste detail. Ik bestudeer tientallen - zelfs honderdtallen - foto’s en documenten, schets, fotografeer, film, meet en neem levensechte modellen onder de loep. Mijn uiteindelijke doel is één bijzondere houding oppikken, één beweging vastleggen, één unieke fractie van seconde vereeuwigen. Ik streef ernaar het paard in al zijn opmerkelijkste hoedanigheden weer te geven : kracht, elegantie, temperament, majesteit", aldus Francis. 
 
Vorig jaar had hij de unieke kans om Mr & Ms Charlie Watts te mogen ontmoeten. Samen met Mick Jagger en Keith Richards, behoort Watts al ruim 50 jaar tot de gezichten van The Stones. "Zijn vrouw is een grote fan van Arabische volbloed paarden, ze waren dan ook dadelijk in de ban van mijn werk. Toch was het nog een grote verrassing, dat ze mij aanspraken - trouwens heel vriendelijke mensen - om één van mijn werken te kopen. Een groot geboetseerd paard werd hun eigendom en daar was ik best fier over. Het was dan ook een eer om als nieuweling, binnen hun domein een beeld van een Arabisch paard te morgen opstellen in hun woning in Engeland. Na de vele volbloed paarden staat er eentje van mij ook bij", aldus een terecht fiere kunstenaar.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 24 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 okt 2020
Marc Colpaert | 16 okt 2020

archief