Geen les volgende week in GBS Herhout in TOLLEMBEEK door besmette leerkracht

Geen les volgende week in GBS Herhout in TOLLEMBEEK door besmette leerkracht

Editiepajot_galmaarden_merckaert__kopie_
De bevoegde schepen Marleen Merckaert(CD&V). - Foto Marc Colpaert
 
In de school GBS Herhout in Tollembeek werd een leerkracht positief getest op het coronavirus. Daarom vraagt de gemeente om zoveel mogelijk kinderen thuis te laten, op dinsdag was de school al dicht door een lokale feestdag. De leerkracht was reeds in quarantaine vanaf het ogenblik dat die via contacttracing wist dat er een mogelijk risicocontact buiten de school had plaatsgevonden.
 
"Aangezien de leerkrachten vorige week een personeelsvergadering op de agenda hadden staan en wij absoluut het zekere voor het onzekere willen nemen, worden alle leerkrachten gevraagd een coronatest te ondergaan. Omdat de incubatietijd en de tijd tussen de testafname en het resultaat ons al op volgende week woensdag brengt, werd in samenspraak met CLB, schoolbestuur, interne preventiedienst Haviland en externe preventiedienst Mensura beslist om volgende week geen lessen te laten doorgaan", laat schepen Marleen Merckaert ons weten.
 
Kleuters en leerlingen worden gevraagd om maximaal thuis te blijven in de week van 12 tem 18 oktober 2020. Gezien de impact op zeer korte termijn laten we de ouders niet in de kou staan. Vanaf maandag 12 oktober wordt er voor die ouders die echt geen oplossing vinden noodopvang in klasbubbels aangeboden op school. De noodopvang wordt verzorgd door onze binnenschoolse opvang en door de kleuterleerkrachten (die geen hoog risicocontacten hadden met de leerkrachten van het lager).

Vanaf aanstaande woensdag 14 oktober wordt er voor de rest van de week een les- en takenprogramma uitgewerkt door elke klasleerkracht die ook zal proberen om een dagelijkse online sessie op te zetten met de leerlingen. Op dinsdag 13 oktober was er al een lesvrije lokale verlofdag gepland. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 24 okt 2020

archief