Extra parking ter hoogte van het station van TOLLEMBEEK

C21

Extra parking ter hoogte van het station van TOLLEMBEEK

Dsc_0188_li__kopie_
Op deze plaats komen 46 parkeerplaatsen. - Foto Marc Colpaert
 
Er loopt momenteel een openbaar onderzoek om ter hoogte van het station van Tollembeek een extra parking voor pendelaars te maken. Dit dossier is wel al enkele jaren aan de gang, maar door de corona en de vele mensen die plots moeten thuiswerken, kan men zich de vraag stellen of dit nog nodig is.
 
Momenteel loopt er een openbaar onderzoek voor de aanleg van een parking voor 46 voertuigen ter hoogte van Kramerijk 4 in Tollembeek, en de aanleg van een achterliggende open gracht, in kader van de wegenis- en rioleringswerken in de Statiestraat, Muylebeekstraat, Kramerijk en Zeuningenstraat.

Tijdens het openbaar onderzoek, dat plaatsvindt van 5 oktober 2020 tot en met 3 november 2020, ligt het dossier ter inzage bij de dienst openbare werken in het gemeentehuis van Galmaarden. Een tijdje terug, lang voor er van de corona sprake was, werd er al door de hogere overheid belist, dat er een extra parking moest komen ter hoogte van het station van Tollembeek. Dit was ook broodnodig toen, want soms stonden er tal van wagens, tot in de Muylebeekstraat geparkeerd. Maar toen kwam er corona en moesten wij plots, heel wat meer van thuis uit beginnen te werken. Ondertussen hebben ook heel wat bazen het licht gezien, dat thuiswerken toch ook tal van voordelen heeft en moeten heel wat pendelaars niet meer de trein nemen, of maar af en toe. Men kan zich dan ook de vraag stellen heeft het nog zin om een extra parking aan te leggen. De laatste weken is de parking in Tollembeek nooit meer volzet. Vraag blijft natuurlijk wat na corona, gaan we dan massaal blijven van thuis uit werken, of gewoon weer iedereen de trein op naar Brussel? 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief